Οσμή συγκάλυψης του diselgate στη Γερμανία

Οσμή συγκάλυψης του diselgate στη Γερμανία

Οσμή συγκάλυψης αποπνέει η υπόθεση dieselgate στη Γερμανία καθώς η η περιβαλλοντική ομάδα Deutsche Umwelthilfe (DUH), έφτασε σε σημείο να υποβάλλει μήνυση εναντίον της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Οδικής Κυκλοφορίας ΚΒΑ, κατηγορώντας την για σημαντικές παραλείψεις στη δράση της για το σκάνδαλο dieselgate της Volkswagen.

Η ΚΒΑ, ενέκρινε σχέδια επαναπροώθησης επηρεαζόμενων από το dieselgate οχημάτων της Volkswagen, τα οποία περιλάμβαναν ενημερώσεις και τεχνικές διοσθώσεις.

Διαβάστε  FT: Ο Τσίπρας θα σώσει τη Μέρκελ και την Ευρώπη με συμφωνία για το μεταναστευτικό

Στη μήνυση, την οποία ανέφερε η Γερμανική εφημερίδα Bild, η DUH ισχυρίζεται πως στις αρχικές εγκρίσεις της ΚΒΑ δεν γίνεται καμιά αναφορά στο λογισμικό, επομένως είναι παράνομη οποιαδήποτε παρέμβαση σε αυτό.

Διαφήμιση

Τη χρήση του παράνομου λογισμικού, που οδήγησε στο θηριώδες σκάνδαλο της Γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, παραδέχθηκε η Volkswagen το Σεπτέμβριο του , αναφέροντας πως τα επηρρεαζόμενα οχήματα θα μπορούσαν να φτάσουν τα 11 εκατομμύρια σε ολόκληρο τον κόσμο.

Διαβάστε  Ο Τραμπ επιτίθεται στην Ευρώπη, αλλά Harley, BMW και Polaris του απαντούν

Ενώ το κόστος του σκανδάλου έχει στοιχίσει δισεκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ, κενά στη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τους αναλυτές, έχουν διατηρήσει σε χαμηλό επίπεδο το αντίστοιχο κόστος στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης: Η ΕΕ «μυρίζει» dieselgate σε Fiat, Mercedes, Opel και Renault

Διαβάστε  Ο θετικός αντίκτυπος του εμπορικού πολέμου

Διαφήμιση