Βρόμικη και η Mercedes; Γάλλοι ιδιοκτήτες τη μηνύουν για dieselgate

Βρόμικη και η Mercedes; Γάλλοι ιδιοκτήτες τη μηνύουν για dieselgate

Καταγγελίες για dieselgate, κατά της Daimler, μητρικής της Mercedes, υπέβαλλαν τρεις Γάλλοι ιδιοκτήτες μοντέλων την Γερμανικής εταιρίας, μετά την έναρξη επίσημης διαδικασίας έρευνας από τους εισαγγελείς στη Γερμανία.

Η έρευνα, που αφορά απάτη και παραπλανητική διαφήμιση σχετικά με τις εκπομπές ρύπων των οχημάτων, ξεκίνησε ύστερα από κατηγορίες εργαζομένων της Daimler, των οποίων τα στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά.

Διαβάστε  Πανικός στις αγορές από φήμες για ρήξη στον κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας

Διαβάστε επίσης: Η ΕΕ «μυρίζει» dieselgate σε Fiat, Mercedes, Opel και Renault

Οι Γάλλοι, ιδιοκτήτες μοντέλων A-Class, E-Class και S-Class υπέβαλλαν τις καταγγελίες τους σε εισαγγελέα του Παρισιού, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα σχόλιο από την Daimler. Μετά τις καταγγελίες, οι εισαγγελικές αρχές στο Παρίσι έχουν ξεκινήσει έρευνες για τις VW, Renault και Fiat Chrysler και εξετάζουν και το ενδεχόμενο προσφυγής κατά της PSA Group.

Διαβάστε  Σε υψηλά 15μήνου ο πληθωρισμός στη Γερμανία

Σημειώνεται ότι ορισμένα μοντέλα της Α, Β και C-Class της Mercedes έχουν κινητήρες diesel της Renault, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας συνεργασίας του 2010 ανάμεσα στην Daimler και τη συμμαχία Renault-Nissan.

Σε πλαίσιο ευρωπαϊκής έρευνας, η Κομισιόν έχει καταθέσει μήνυση τον περασμένο Δεκέμβριο κατά της Γερμανίας, η οποία είχε αρνηθεί να παραδώσει τεχνικές πληροφορίες για διάφορες αυτοκινητοβιομηχανίες δημιουργώντας καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της.

Διαβάστε  Η Γερμανία ισχυροποιείται, εξελέγη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ