Όπλα και σφαίρες σε τζαμί στην Ξάνθη

Υπό διερεύνηση η δράση Τούρκων πρακτόρων σε Ελβετία και Γερμανία. Υποψίες για ξεκαθάρισμα λογαριασμών γκιουλενικών-ερντογανικών στην Ελλάδα

Όπλα και σφαίρες σε τζαμί στην Ξάνθη

Όπλα και σφαίρες εντόπισαν οι ελληνικές διωκτικές αρχές, μετά από έλεγχο, σε τζαμί στην Ξάνθη προκαλώντας τη σύλληψη του ιμάμη που είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία του με απόφαση του Εισαγγελέα.

Το ζήτημα όμως είναι πιο περίπλοκο καθώς ο έλεγχος διενεργήθηκε από αστυνομικές αρχές μετά από πληροφορίες, ενώ ακόμα είναι άγνωστο αν για το ζήτημα είχε ενημερωθεί η ΕΥΠ και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ελληνικά media είχαν δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα σε δηλώσεις του αυτοεξόριστου διευθυντή της τουρκικής εφημερίδας Ζαμάν (της αγγλόφωνης έκδοσης) είχε αναρτήσει στο twitter μήνυμα, σύμφωνα με το οποίο οι πληροφορίες του από τις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας ανέφεραν ότι έχουν αυξηθεί οι μυστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Διαβάστε  Για κατασκοπεία σε βαθμό πλημμελήματος καταδικάστηκαν δύο Τσέχοι στην Ελλάδα

Την ίδια στιγμή η γερμανική υπηρεσία Εσωτερικής Ασφαλείας (BND) ερευνά ενδεχόμενη παράνομη δραστηριότητα Τούρκων πρακτόρων στο έδαφός της, ενώ αντίστοιχη δραστηριότητα καταγγέλλει ο υπουργός Εξωτερικών της Ελβετίας.

Ωστόσο, η δράση ΤΟύρκων πρακτόρων και παρακρατικών στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Ξάνθη και τον Έβρο αποτελεί κοινό μυστικό και χρονίζουσα κατάσταση. Τον τελευταίο καιρό όμως οι ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν παρατηρήσει εσωτερικές συγκρούσεις και δυσαρμονία μεταξύ του “σταθμάρχη” προξένου και πολλών ιμάμιδων και μικρο-πρακτόρων ακόμα και δημοσιογράφων που δρούσαν υπό τις εντολές του.

Διαβάστε  Σκάνδαλο λαθρεμπορίας φαρμάκων: Προφυλακίστηκαν δύο ακόμη και άλλοι δύο σε κατ οίκον περιορισμό

Αν το σημερινό γεγονός του εντοπισμού όπλων και πυρομαχικών τοποθετηθεί στο ίδιο πλαίσιο τότε υπάρχουν πολλές πιθανότητες να πρόκειται για εσωτερικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών που μπορεί να οδηγήσει και στην αλλαγή του ιμάμη…

Ο ιμάμης, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την λειτουργία του τζαμιού, μετέβη στον εισαγγελέα για παροχή εξηγήσεων πριν από λίγες ώρες. Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα ο ιμάμης έχει πλέον συλληφθεί για παράνομη οπλοκατοχή, ενώ τα δύο πιστόλια αποστέλλονται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ στην Αθήνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια. Στο τζαμί βρέθηκε ακόμη και ένα κυνηγετικό όπλο. Η υπόθεση ερευνάται με ιδιαίτερη προσοχή, με δεδομένο επιπλέον και το χώρο που βρέθηκε ο οπλισμός, αλλά και την ιδιότητα του φερόμενου κατόχου του.

Διαβάστε  Στον εισαγγελέα ο Τούρκος που πέρασε σε ελληνικό έδαφος στον Έβρο

Για την υπόθεση, η οποία έρχεται στο φως σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, έχει ενημερωθεί τόσο η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όσο και ανώτατα κυβερνητικά στελέχη.