Ετσι μπορούν να κλέψουν οι hackers ολόκληρη τη ζωή σας (video)

Ένα δεκάλεπτο τηλεφώνημα ή ένα απρόσεκτο κλικ είναι αρκετά ώστε να «κλέψουν» οι hackers την ψηφιακή του θύματος τους, μπλοκάροντας το από οποιαδήποτε πρόσβαση σε αυτή και αφήνοντας το εντέλει στο έλεος των προθέσεων τους.

Στο βίντεο κορυφαίοι hackers εξηγούν τους τρόπους που μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στις προσωπικές πληροφορίες των θυμάτων τους χρησιμοποιώντας δύο τεχνικές.

Στην πρώτη, την κοινωνική μηχανική, δεν είναι καν απαραίτητες ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις, καθώς με ένα απλό τηλεφώνημα 10 λεπτών και ιδιαίτερα ανεπτυγμένες τεχνικές κοινωνικής χειραγώγησης, η hacker αποκτά πρόσβαση στο email του θύματος και ταυτόχρονα τη δυνατότητα να εισβάλει και σε όλες προσωπικές του πληροφορίες.

Διαβάστε  Τούρκοι hackers επιτέθηκαν στο ΑΠΕ

Η επόμενη τακτική, είναι αυτή του «Spear Phishing», όπου ένα email, διαμορφωμένο να μοιάζει ότι προέρχεται από γνωστή πηγή, καλεί το χρήστη να κλικάρει ένα link, χακάροντας όλο το σύστημα και καθιστώντας το μηχανή παρακολούθησης της ψηφιακής και της πραγματικής ζωής του θύματος, καθώς προγραμματίζεται να δίνει φωτογραφίες οθόνης και στιγμιότυπα κάμερας με όποια συχνότητα επιθυμεί ο hacker.

Διαβάστε  Η τεχνητή νοημοσύνη σε λάθος χέρια απειλεί την ασφάλεια και τη Δημοκρατία

Διαφήμιση