Επίθεση στο Λονδίνο: Το Ισλαμικό Κράτος δεν είναι πίσω από την επίθεση

Επίθεση στο Λονδίνο: Το Ισλαμικό Κράτος δεν είναι πίσω από την επίθεση

Στο συμπέρασμα οτι δεν σχετίζεται με ριζοσπαστικές ισλαμικές οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος ή την Αλ Κάιντα ο δράστης της επίθεσης στο Ουέστμίνστερ κατέληξε η αστυνομία μετά από 5 ημέρες εξονυχιστικών ερευνών.

Αναιρώντας τις αρχικές υποθέσεις ότι ο δολοφόνος ήταν μονικός λύκος του Ισλαμικού Κράτους η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου και η Σκότλαντ Γιάρντ ανακοινώνουν ότι από τις επικοινωνίες και τις κοινωνικές επαφές του Massood δεν προκύπτουν σχέσεις με την Αλ Κάιντα ή το Ισλαμικό Κράτος.

Με βάση όσα ανακοινώθηκαν, δεν προέκυψε κανένα στοιχείο για ριζοσπαστικοποίηση του δράστη κατά την περίοδο που είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης, όπως δεν προέκυψε και κανένα στοιχεία για διασυνδέσεις του με το Ισλαμικό Κράτος ή την Αλ Κάιντα, τις δύο κύριες τζιχαντιστικές οργανώσεις.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Η Lafarge κατηγορείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Ο Khalid Massood επιτέθηκε με αυτοκίνητο σε πεζούς στη γέφυρα του Ουέστμινστερ, στο Λονδίνο, τρατματίζοντας θανάσιμα τρία άτομα και τραυματίζοντας δεκάδες άλλα. Ακολούθως άφησε το αυτοκίντο και κατευθύνθηκε προς το μέρος ενός εκ των φρουρών του βρετανικού κοινοβουλίου, τον οποίο τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι, πριν ο ίδιος πέσει στην άσφαλτο από τις σφαίρες των ένοπλων αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο, καθώς εντός της Βουλής των Λόρδων διεξαγόταν συζήτηση, με την παρουσία τόσο της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, όσο και των υπολοίπων βουλευτών και υπουργών.

Διαβάστε  Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στην Τρίπολη

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρχές είχαν εξ αρχής αμφιβολίες για την αναμενόμενη ανάληψη ευθύνης από το Ισλαμικό Κράτος, και γι αυτό τα στοιχεία του δράστη ανακοινώθηκαν μετά την ανάληψη ευθύνης, το κείμενο της οποίας δεν περιείχε το όνομά του. Είναι άλλωστε σύνηθες για τον IS να αναζητά “πόντους” από κάθε ηχηρή ενέργεια σε ολόκληρο τον κόσμο ώστε να πείσει τους ακολούθους και τους εν δυνάμει μαχητές του για την ισχύ του, παρά τις ήττες και καίριες περιοχές.

Διαβάστε  Παραιτήθηκε (και) ο ΥΠΕΞ της Βρετανίας

Διαφήμιση