if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Θετικό για τη Μέρκελ το crash-test στις εκλογές του Ζάαρ

Απρόσμενα καλά ήταν για την Άγκελα Μέρκελ τα αποτελέσματα από τις περιφερειακές εκλογές στο κρατίδιο του Ζάαρ, όπου νίκησε με μεγάλο προβάδισμα η πρωθυπουργός Αννεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ, που πολλοί την χαρακτηρίζουν ως “η μικρή Μέρκελ”.

Αν και η νίκη ήταν εν πολλοίς αναμενόμενη καθώς το Ζάαρ θεωρείται προπύργιο των Χρισιανοδημοκρατών του CSU-CDU, εν τούτοις η μεγάλη διαφορά είναι αυτή που δίνει την αίσθηση της βελτίωσης της αποδοχής της Άγκελα Μέρκελ στην κοινωνία.

Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ έλαβαν 40,7% έναντι των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) του Μάρτιν Σουλτς που πήραν 29,6%, ενώ στην τρίτη θέση ήρθε το αριστερό Die Linke με ποσοστό 12,9%.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Η νίκη πιστώνεται κατά μεγάλο ποσοστό στην πρωθυπουργό του Ζάαρ Αννεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ, που ο Τύπος αναφέρει ως «μίνι Μέρκελ» και η οποία όχι μόνο διατήρησε την νίκη, αλλά αύξησε και το ποσοστό του κόμματός της κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες! Αν και το Ζάαρ θεωρείται «προπύργιο» των Χριστιανοδημοκρατών και η νίκη Μέρκελ λίγο-πολύ θεωρείτο αναμενόμενη, εν τούτοις η έκτασή της δείχνει πως το «φαινόμενο Σουλτς», που εκτόξευσε τα ποσοστά των Σοσιαλδημοκρατών από τότε που ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος, τουλάχιστον «πάτησε φρένο» στο κρατίδιο αυτό.

Η Αννεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version