Ο Πούτιν συλλαμβάνει τον “αντιφορνούντα” Ναβάλνι, διαδηλώσεις στη Ρωσία

Ο Πούτιν συλλαμβάνει τον “αντιφορνούντα” Ναβάλνι, διαδηλώσεις στη Ρωσία

Μεγάλο είναι το μέτωπο που καλείται να διαχειριστεί ο Βλάντιμιρ Πούτιν στη Ρωσία καθώς ο σφοδρός επικριτής του, Αλεξέι Ναβάλνι, παρά την καταδίκη του, επιμένει στην προεκλογική του εκστρατεία κατεβάζοντας δεκάδες χιλιάδες κόσμου στους δρόμους σε διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς, ενώ κατηγορεί τον πρωθυπουργό, Ντιμίτρι Μεντέβεντεφ για εμπλοκή σε σκάνδαλο.

Διαφήμιση

Οι αρχές συνέλαβαν, για αόμη μια φορά τον Ναβάλνι, καθώς και δεκάδες διαδηλωτών σε ολόκληρη τη χώρα, προσπαθώντας να ελέγξουν τις διαδηλώσεις και να στείλουν μήνυμα μηδενικής ανοχής στους διοργανωτές.

Διαβάστε  Τρομοκρατική επίθεση στο Γκρόζνι της Ρωσίας, πέντε νεκροί

Δεκάδες διαδηλώσεις έλαβαν χώρα στην πρωτεύουσα της Ρωσικής Ομοσπονδίας όπου χιλιάδες άνθρωποι εξέφρασαν την αντίθεσή του της στην διαφθορά που μαστίζει τον πολιτικό και οικονομικό κόσμο της Ρωσίας. Εκτός από τη Μόσχα, η αντιπολίτευση διοργάνωσε πολλές άλλες διαδηλώσεις σε πόλεις όλη της ρωσικής επικράτειας, οι περισσότερες εκ των οποίων δεν είχαν λάβει την έγκριση των αρχών.

Σύμφωνα με τις αρχές, περίπου 7000 διαδηλωτές έλαβαν μέρος στη διαδήλωση της Μόσχας, ενώ η αντιπολίτευση κάνει λόγο για πολλούς περισσότερους. Οι αρχές έκαναν χρήση δακρυγόνων, ενώ εκατοντάδες αστυνομικοί ε΄’ιχαν αναπτυχθε΄ιστους δρόμους της πόλης.

Διαβάστε  Ο Σι Ζινπίνγκ πιο ισχυρός άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes

Ο συλληφθείς Αλεξέι Ναβάλνι με κείμενό του που ανέβασε στον λογαριασμό του στο twiiter, επιβεβαίωσε ότι κρατείται από τις αρχές καλώντας παράλληλα τους πολίτες να συνεχίσουν τη διαδήλωση.

“Είμαι καλά. Πρέπει να παλέψετε για να με βγάλετε έξω. Συνεχίστε να διαδηλώνετε στην Tverskaya (κεντρική οδός της Μόσχας). Ο σκοπός μας απόψε είναι να παλέψουμε κατά της διαφθοράς”, ήταν το μήνυμα του κ. Ναβάλνι γραμμένο στα Ρωσικά.

Διαβάστε  Ανάλυση: Το σχέδιο Τραμπ για Συρία, η στρατηγική της Ρωσίας και τα "ψυχολογικά προβλήματα" της Ευρώπης

Διαφήμιση