Στο χείλος τς Aβύσσου η Wall Street

Στο χείλος τς Aβύσσου η Wall Street

Σε ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο βρίσκεται ο Dow Jones των ΗΠΑ, καθώς τα καύσιμα που πυροδότησαν το ράλι από τις εκλογές μέχρι τώρα φαίνεται να εξαντλούνται καθώς η αποτυχία του Ντόναλντ Τραμπ να περάσει το νομοσχέδιο για την ανάκληση και αντικατάσταση του Obamacare αποδεικνύει ότι η προώθηση της ευρύτερης ατζέντας του θα είναι δύσκολη και θα απαιτήσει ευρύτερους συμβιβασμούς.

Μέχρι τώρα η Wall Street πόνταρε στην αποφασιστικότητα του Ντόναλντ Τραμπ και στην υπόσχεση για γενναίο πακέτο φοροαπαλλαγών στο πλαίσιο νέας αναπτυξιακής πολιτικής και που θα φέρει χαλαρότερη δημοσιονομική πολιτική.

Η αγορά αγνοούσε τα παγκόσμια σήματα ανασφάλειας και αβεβαιότητας, τις πολιτικές αναταράξεις και τις επιπτώσεις των πολιτικών του Ντόναλντ Τραμπ στην παγκόσμια ανάπτυξη και συμφέροντα των ΗΠΑ στο εξωτερικό.

Διαβάστε  Ποινικές διώξεις ρίχνουν το Bitcoin

Το πτωτικό σερί της Wall Street όπως δείχνει ότι τώρα η αγορά επιχειρεί βεβιασμένα να αποτιμήσει τα ρίσκα που μέχρι τώρα αγνοούσε. Η άνοδος όμως σε ιστορικά υψηλά επίπεδα χωρίς αντίστοιχα θεμελιώδη δημιούργησε μεγάλα gap τα οποία θα αναγκαστεί να καλύψει. Κομβικό σημείο για τη βραχυχρόνια τάση θεωρούνται οι 20600 μονάδες, καθώς η παραμονή κάτω από το συγκεκριμένο επίπεδο για τρεις ημέρες θα σημάνει τη διάσπαση της ανοδικής γραμμής τάσης και θα δώσει ΄πτωτικό σήμα με πρώτο στόχο το gap 20.000-19.500.

Διαβάστε  Με lexotanil οι επενδυτές: Τι δείχνουν τα διαγράμματα για Ελλάδα, εμπορεύματα και... Τραμπ

Dow Jones Chart

Διαφήμιση