Τραμπ-Ράιαν έχασαν από το αντάρτικο και το φάντασμα του Ομπάμα

Το Obamacare παραμένει ζωντανό, οι Ρεπουμπλικάνοι διαιρεμένοι. Τραμπ και Ράιαν αλληλοκατηγορούνται για το πολιτικό κόστος της αποτυχημένης "δολοφονίας"

Τραμπ-Ράιαν έχασαν από το αντάρτικο και το φάντασμα του Ομπάμα

Το νομοσχέδιο για το νέο ασφαλιστικό σύστημα ου θα καταργούσε το Obamacare αναγκάστηκαν να αποσύρουν οι Ρεπουμπλικάνοι μετά από μεγάλης κλίμακας ανταρσία μέσα στο κόμμα τους που δεν θα επέτρεπε την ψήφισή του. Αν και είχε προηγηθεί μπαράζ επαφών του Ντόναλντ Τραμπ και του Πολ Ράιαν με γερουσιαστές, ακόμα και απειλές κατά των διαφωνούντων και λίγο πριν ο Τραμπ ανακοίνωνε μέσω twitter ότι “τα καταφέραμε” εν τέλει υπέστη άλλη μια παταγώδη πολιτική ήττα.

Το Crisis Monitor έχει παρουσιάσει αναλυτικά όλα τα υπέρ και τα κατά του Obamacare και του νέου προγράμματος του Ντόναλντ Τραμπ σε μια προσπάθεια να φωτίσει πτυχές της πολιτικής διαμάχης που έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ και προκαλεί τριγμούς ακόμα και μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων που είναι επικριτές του προγράμματος.

Διαβάστε επίσης: Όλες οι αλλαγές στο Obamacare, οι ανασφάλιστοι και τα στοιχεία

Διαφήμιση

Η ψηφοφορία είχε προγραμματιστεί αρχικά για την Πέμπτη, ωστόσο αναβλήθηκε για σήμερα Παρασκευή. Για την έγκριση του «American Health Care Act», το οποίο θα αντικαθιστούσε το Obamacare, απαιτούνταν 215 θετικές ψήφοι στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου οι Ρεπουμπλικάνοι διαθέτουν την πλειοψηφία.
Ωστόσο, όπως είχε παραδεχθεί την Πέμπτη, μιλώντας στο CNN, ο δεύτερος στην ιεραρχία των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι, ακόμη δεν είχαν συγκεντρωθεί οι απαιτούμενες ψήφοι για να εγκριθεί το νομοσχέδιο.

[graphiq id=”bdSHaFKGGFv” title=”Ο βαθμός αποδοχής του Obamacare (Affordable Care Act)” width=”700" height=”596" url=”https://w.graphiq.com/w/bdSHaFKGGFv” ]

Μια μετριοπαθής τάση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος αντιστέκεται στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο με το επιχείρημα ότι αφήνει πολλούς ασφαλισμένους χωρίς ασφαλιστική και υγειονομική κάλυψη, ενώ μια υπερσυντηρητική τάση ζητεί την πλήρη άρση κάθε ευθύνης του ομοσπονδιακού κράτους για το ασφαλιστικό και την απρόσκοπτη λειτουργία της ελεύθερης αγοράς στον τομέα της ασφάλισης.
Το Δημοκρατικό Κόμμα, μειοψηφία τόσο στη Βουλή όσο και στη Γερουσία, είναι πλήρως αντίθετο στην κατάργηση του εμβληματικού για το ίδιο Obamacare.
Η ματαίωση της ψηφοφορίας χαρακτηρίζεται από πολιτικούς αναλυτές βαρύ πλήγμα για τον πρόεδρο και τη ρεπουμπλικανική πλειοψηφία, καθώς αυτή ήθελαν να είναι η πρώτη μεγάλη «επιτυχία» της θητείας του.

[gra[graphiq id=”V7KytBZ7jD” title=”Αμερικάνοι κάτω των 65 ετών χωρίς ασφάλιση” width=”700" height=”536" url=”https://w.graphiq.com/w/V7KytBZ7jD” ]

Την απαίτηση η Βουλή των Αντιπροσώπων να ψηφίσει το νομοσχέδιό του για την αντικατάσταση του Obamacare εντός της Παρασκευής ή το τελευταίο να παραμείνει σε ισχύ εξέφρασε νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μετά τα εσωκομματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει με διάφορες τάσεις του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Διαφήμιση