Καμμένος σε Ματίς: Το Μνημόνιο πιέζει τις αμυντικές δαπάνες

Καμμένος σε Ματίς: Το Μνημόνιο πιέζει τις αμυντικές δαπάνες

Νίξη για το ζήτημα των αμυντικών δαπανών και τη συσχέτισή τους με το Μνημόνιο και τις πιέσεις των πιστωτών έκανε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στον Αμερικανό ομόλογό του, Τζέιμς Ματίς.

Κατά τη συνάντηση που είχαν στις ΗΠΑ οι υπουργοί Άμυνας ο Πάνος Καμμένος, επεσήμανε ότι ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας «συνεχάρη την Ελλάδα για το ότι κρατάει το 2% στο “μπάτζετ” του ΝΑΤΟ. Του είπα ότι εμείς κάνουμε ότι μπορούμε για αυτό, αλλά έχουμε μεγάλη πίεση από την πλευρά των πιστωτών και των υπουργών Οικονομικών. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να το δουν και οι κυβερνήσεις μεταξύ τους».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι «συζητήσαμε αρκετά για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης και την ανάγκη ενεργοποίησης της συμφωνίας SNMG2 του ΝΑΤΟ στην περιοχή του Αιγαίου, όπως επίσης για την εξάπλωση του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας στις περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής και την ανάγκη ελέγχου, ιδίως των πηγών, της παράνομης χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και το πώς μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτά η Ελλάδα».
[graphiq id=”4e3H90XnqFn” title=”Ελλάδα: Διαχρονική εξέλιξη αμυντικών δαπανών” width=”700" height=”652" url=”https://w.graphiq.com/w/4e3H90XnqFn” ]

Διαβάστε  Έτοιμη να αγοράσει S-400 η Ινδία, ψάχνει παράθυρο για τις αμερικανικές κυρώσεις

Για τη Σούδα, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι διεξήχθη μεγάλη συζήτηση σχετικά «με τις δυνατότητες που υπάρχουν για την επέκταση της βάσης και τη σημασία της για τη συμμαχία».
Επί τάπητος τέθηκαν και τα εξοπλιστικά, με τον κ. Καμμένο να περιγράφει την οικονομική κατάσταση της χώρας, ζητώντας από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών να υπάρξει ένα πλάνο, ώστε «από τη μία πλευρά να μπορέσει να εξοπλιστεί η Ελλάδα και από την άλλη χωρίς αυτό να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό». «Νομίζω ότι είμαστε σε ένα πολύ καλό σημείο», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι «αρχίζει μία καινούργια ημέρα για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και στον τομέα της άμυνας».

Διαβάστε  Ο Τραμπ με όπλο την Πολωνία σκότωσε το NATO, αφού "αιματοκύλισε" τον Λευκό Οίκο

Ερωτηθείς αν έθεσε το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο, ο κ. Καμμένος είπε ότι «είναι πλέον γνωστά αυτά. Με την παρουσία της SNMG2 και των αμερικανικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή γνωρίζουν την παραβατικότητα από την πλευρά της Τουρκίας».

«Αυτό το οποίο συμφωνήσαμε είναι ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί η ηρεμία στην περιοχή και να μην ανοίξουν άλλα μέτωπα. Ήδη έχουμε ανοιχτά μέτωπα στη Λιβύη και στη Συρία. Θα πρέπει να υπάρξει σύνεση και να μην δημιουργούνται θέματα εκεί που δεν υπάρχουν», συμπλήρωσε.
[gra[graphiq id=”hXJCDh8YR8x” title=”NATO: Προφίλ, μέλη, αμυντικές δαπάνες” width=”700" height=”900" url=”https://w.graphiq.com/w/hXJCDh8YR8x” ]

Διαβάστε  Die Linke: Η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει τα γερμανικά υποβρύχια κατά της Ελλάδας

Διαφήμιση