Το Ισλαμικό Κράτος αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση στο Λονδίνο

Το Ισλαμικό Κράτος αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση στο Λονδίνο

Την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο Όυέστμίνστερ του Λονδίνου αναλαμβάνει με ανακοίνωσή του το Ισλαμικό Κράτος, υποστηρίζοντας ότι ο δράστης ακολούθησε το κάλεσμα για επιθέσεις σε βάρος πολιτών των χωρών της συμμαχίας.


Οι αρχές ωστόσο παραμένουν ιδιαίτερα σκεπτικές καθώς η ανακοίνωση ανάληψης της ευθύνης ήρθε πάλι μετά τα δημοσιεύματα για τη ριζοσπαστικοποίηση του δράστη, ενώ δεν αναφέει το όνομά του, το οποίο οι αρχές έχουν κρατήσει απόρρητο για την ώρα.

Διαβάστε  Άγρια σφαγή αμάχων στο Μάλι από τζιχαντιστές

Διαβάστε επίσης: Tρομοκρατική επίθεση στη Βρετανία: 3 νεκροί, πάνω από 29 οι τραυματίες

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση του Ισλαμικού Κράτους που εκδόθηκε μέσω του πρακτορείου ειδήσεων Amaq, που αποτελει τον επικοινωνιακό τους βραχύονα, ακολούθησε τις δηλώσεις της Τερέζα Μέι που υποστήριζε ότι η MI 5 γνώριζε και ερευνούσε τον δράστη.

Διαβάστε επίσης: Μέι: Η MI 5 ήξερε τον δράστη

Διαβάστε  Αιμορραγεί η κυβέρνηση Μέι, παραιτήθηκε και η υπουργός Εσωτερικών

Ο δράστης, όπως αναφέρει το πρακτορείο των τζιχαντιστών είναι στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη σχεδόν για κάθε επίθεση που έχει σημειωθεί επί ευρωπαϊκού και αμερικανικού εδάφους την τελευταία 2ετία, καθώς έχει υποστεί τεράστια πλήγματα και απώλεια εδαφών και πηγών εσόδων στη Συρία και το Ιράκ.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών στην Ευρώπη είχαν από καιρό προειδοποιήσει για τέτοια πλήγματα, καθώς η χθεσινή επίθεση στο Λονδίνο έχει τεράστια ομοιότητα με αυτές στο Βερολίνο και τη Νίκαια, ενώ απέχει από τις αντίστοιχες στο Ορλάντο και την Κωνσταντινούπολη.

Διαβάστε  Οι ΗΠΑ συνέλαβαν τους 5 αρχηγούς του Ισλαμικού Κράτους

Διαφήμιση