if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Πολιτική δολοφονία αντιπάλου του Πούτιν στο Κίεβο

Στην Ουκρανία όπου είχε μετακομίσει και λάβει υπηκοότητα δολοφονήθηκε ο Ρώσος πρώην βουλευτής Ντένις Βορονένκοφ, των Κομμουνιστών στη Δούμα, και επικριτής του Βλάντιμιρ Πούτιν.

Η υπόθεση που μόλις έχει αρχίσει να ξεδιπλώνεται αναμένεται να εξελιχθεί σε θέμα κεντρικής πολιτικής σκηνής καθώς ο δολοφόνος έχει συλληφθεί και κρατείται από τις Ουκρανικές αρχές αφού τον τραυμάτισε ο φρουρός του Βορονένκοφ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρωσία έχει εκδώσει εσωτερικό και διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον πρώην βουλευτή τον οποίο κατηγορεί ως εγκέφαλο απάτης.

Επί του θέματος έχει ήδη τοποθετηθεί ο εθνικιστής πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο που χαρακτηρίζει τη δολοφονία πράξη κρατικής τρομοκρατίας της Ρωσίας, ενώ και οι ουκρανικές αρχές φαίνεται να καταλήγουν στην εκδοχή ότι πρόκειται για πολιτική δολοφονία.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Ο Βορονένκοφ κατέκρινε εξ αρχής τον Πούτιν για την προσάρτηση της Κριμαίας και αναγκάστηκε σε φυγή από τη Ρωσία μαζί με τη γυναίκα του, επίσης βουλευτή, λόγω της παρενόχλησής του από τις ρωσικές αρχές.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version