Κλιμακώνει ο Κιμ με νέα αλλά αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου

Κλιμακώνει ο Κιμ με νέα αλλά αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου

Στρατηγική κλιμάκωσης των προκλήσεων ακολουθεί ο Κιμ γιονγκ Ουν επιχειρώντας νέα εκτόξευση πυραύλου σήμερα, η οποία ωστόσο ήταν αποτυχημένη καθώς εξερράγη λίγο μετά την πυροδότηση. Η κίνηση της Βορείου Κορέας ακολουθεί τη σκληρή ρητορική του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον που έβαλε στο τραπέζι ακόμα και το ενδεχόμενο προληπτικού χτυπήματος.

Διαφήμιση

Ο αμερικανικός στρατός διέκρινε μια αποτυχημένη προσπάθεια της Βόρειας Κορέας να εκτοξεύσει πύραυλο, με τον πύραυλο να εκρήγνυται μέσα σε δευτερόλεπτα από την εκτόξευσή του, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πενταγώνου.

“Η αμερικανική μονάδα διοίκησης στον Ειρηνικό ανίχνευσε αυτό που εκτιμούμε πως είναι μια αποτυχημένη προσπάθεια από τη Βόρεια Κορέα να εκτοξεύσει πύραυλο (…) στην περιοχή Κάλμα”,

είπε ο διοικητής Ντέιβ Μπένχαμ, εκπρόσωπος της διοίκησης, σε δήλωσή του.

Διαβάστε  Η απειλητική Βόρεια Κορέα είναι πάμπτωχη, όπως το Σουδάν

“Φαίνεται ότι ένας πύραυλος εξερράγη μέσα σε δευτερόλεπτα από την εκτόξευσή του”, είπε ο Μπένχαμ, προσθέτοντας ότι γίνονται διεργασίες για να εκδοθεί λεπτομερέστερη αναφορά.

Νωρίτερα το πρακτορείο Kyodo News επικαλέστηκε δηλώσεις πηγής της ιαπωνικής κυβέρνησης ότι η Βόρεια Κορέα φαίνεται να έκανε πολλαπλές εκτοξεύσεις σήμερα.
[graphiq id=”63mXNtlt6ex” title=”Βόρειος Κορέα: Εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων” width=”700" height=”534" url=”https://w.graphiq.com/w/63mXNtlt6ex” ]

Διαβάστε  Έτοιμος να καταστρέψει το πυρηνικό του οπλοστάσιο εμφανίζεται ο Κιμ

Διαφήμιση