Η πολιτική σκηνή «τρώει» το δολάριο και εκτινάσσει το χρυσό

Η πολιτική σκηνή «τρώει» το δολάριο και εκτινάσσει το χρυσό

Σε υψηλό περίπου τριών εβδομάδων έκλεισε ο χρυσός, με τα κέρδη να τροφοδοτούνται από την υποχώρηση του δολαρίου καθώς το βλέμμα των traders είναι στραμμένο στο ενδεχόμενο καθυστέρησης των φοροαπαλλαγών Τραμπ, στις πιθανές ρωγμές στους Ρεπουμπλικάνους λόγω obamacare στις ΗΠΑ, ενώ στην Ευρώπη κυριαρχεί η προεκλογική κούρσα της Γαλλίας και οι προετοιμασίες για το Brexit.

Τα συμβόλαια Απριλίου του χρυσού ενισχύθηκαν για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση, κατά 1% κλείνοντας στα $1.246,50 η ουγγιά. Ο DXY που μετρά το αμερικανικό δολάριο έναντι ενός καλαθιού έξι νομισμάτων, υποχώρησε κατά 0,7% στα 99,726.

Διαβάστε  Ράλι στο πετρέλαιο, λόγω βουτιάς αποθεμάτων

Με το αμερικανικό νόμισμα να εμφανίζεται ιδιαίτερα αδύναμο έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, οι επενδυτές στράφηκαν στον χρυσό, αφαιρώντας δυναμική από άλλα περιουσιακά στοιχεία που τιμολογούνται σε δολάρια.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το πολύτιμο μέταλλο αναμένεται να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο από τον πολιτικό κίνδυνο που συνδέεται με την ψηφοφορία για την υγειονομική περίθαλψη στις ΗΠΑ, ενώ ταυτόχρονα η διατήρηση υποτονικού ρυθμού για τις μελλοντικές αυξήσεις από τη Fed, όπως μετέφρασαν οι αναλυτές τις πρόσφατες κινήσεις της, θα ενισχύσει την τάση.

Διαβάστε  Εξανεμίστηκαν 46 δισ. από την κεφαλαιοποίηση του Bitcoin

Σε αυτό το πλαίσιο, η ομιλία της προέδρου της κεντρικής τράπεζας, Τζάνετ Γέλεν, σε συνέδριο στην Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα, αναμένεται να ενισχύσει τη δραστηριότητα του πολύτιμου μετάλλου.

Διαβάστε επίσης: Σε κομβικό σημείο ο χρυσός. Τι θα κάνει

Διαφήμιση