Διπλωματικό επεισόδιο Τουρκίας-Νορβηγίας

Διπλωματικό επεισόδιο Τουρκίας-Νορβηγίας

Διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Τουρκίας και Νορβηγίας σημειώθηκε νωρίτερα επα αφορμής της χορήγησης ασύλου από την πρώτη σε σε τέσσερις Τούρκους που η Άγκυρα τους κατηγορεί για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κλήτευσε τον Νορβηγό πρέσβη στην Άγκυρα, έπειτα από την χορήγηση από την νορβηγική κυβέρνηση καταφυγίου στην χώρα σε τέσσερις Τούρκους αιτούντες άσυλο, οι οποίοι κατηγορούνται από την Τουρκία ότι εμπλέκονται στην απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος.

«Είναι λυπηρό και απαράδεκτο ότι μια συμμαχική χώρα να στηρίζει τις προσπάθειες ατόμων, που έχουν καθαιρεθεί από το δημόσιο καθήκον τους, να εκμεταλλεύονται τους πολιτικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς πόρους της χώρας όπου διαμένουν, αντί να επιστρέψουν στην Τουρκία»,

ανέφερε εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ σε ανακοίνωση που εξέδωσε, προσθέτοντας ότι οι προσπάθειες της Τουρκίας στο θέμα θα συνεχιστούν.

Διαβάστε  Τούρκοι hackers επιτέθηκαν στο ΑΠΕ

Αν και οι δυο χώρες δεν έχουν ιδιαίτερες διπλωματικές σχέσεις, η κίνση της Νορβηγίας προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς είναι συνηθισμένη να μην εμπλέκεται σε τέτοιου είδους διπλωματικά επεισόδια.

Διαφήμιση