Η IBM μπαίνει δυναμικά το με το Blockchain σε τράπεζες και χρηματιστήρια

Η IBM μπαίνει δυναμικά το με το Blockchain σε τράπεζες και χρηματιστήρια

Τη νέα έκδοση της πλατφόρμας Blockchain που έχει αναπτύξει για εταιρίες καθώς και σειρά εμπορικών εφαρμογών βασισμένες στην ίδια τεχνολογία παρουσίασε η IBM, όντας η πρώτη μεγάλη εταιρία που αναπτύσσει τέτοιο εύρος δραστηριότητας στη συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Η κίνηση της IBM έχει στόχο την ανάληψη ηγετικής θέσης στην ανάπτυξη και υποστήριξη αυτών των εφαρμογών και ιδιαίτερα την πρόσβαση στον τραπεζικό αλλά και μη τραπεζικό χρηματοοικονομικό τομέα, που έχει αρχίσει ήδη να ζητά ολοένα και περισσότερες εφαρμογές του Blockchain.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Blockchain έγινε ευρέως γνωστό μέσα από το Bitcoin, καθώς το ψηφιακό κρυπτονόμισμα ήταν το πρώτο που χρησιμοποίησε την πλατφόρμα σε ευρεία βάση για την ταυτοποίηση και τη διασφάλιση των συναλλαγών.

Διαβάστε  Microsoft Hellas: Το AI αλλάζει τον τρόπο που λειτουργούν το επιχειρηματικό οικοσύστημα

Η IBM έχει ανακοινώσει την εμπορική διάθεση λύσεων του blockchain από τον Φεβρουάριο του 2016, ενώ έκτοτε επιχειρεί μέσω κοινοπρακτικών σχημάτων να δοκιμάσει την εφαρμογή του.

Σε τεχνικό επίπεδο η IBM αναπτύσσεται τη δική της εφαρμογή του Blockchain με τη συνεργασία του Linux Foundation Hyperledger project, στο οποίο έχει επενδύσει οικονομικά αλλά σε ανθρώπινο δυναμικό.

Διαβάστε  Το Android της Google στο στόχαστρο της Βεστάγκερ

Όπως ανακοίνωσε η IBM οι εταιρίες που θα εγκαταστήσουν την πλατφόρμα θα έχουν τη δυνατότητα επεξεργασίας έως και 1000 συναλλαγών το δευτερόλεπτο, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι οι τράπεζες και οι εταιρίες διεκπεραίωσης συναλλαγών θα έχουν μεγαλύτερη ταχύτητα και μικρότερο ρίσκο ανά συναλλαγή καθώς και πολλαπλάσιες δυνατότητες άντλησης εσόδων.

Ήδη το Blockchain της IBM χρησιμοποιεί η εταιρία ασφάλειας συναλλαγών SecurKey η οποία ετοιμάζεται να το εγκαταστήσει στα συστήματα 6 καναδικών τραπεζών. Το Blockchain εγκαθιστά και η Energy-Blockchain Labs, που ειναι χρηματιστήριο ρύπων στο Πεκίνο.

Διαβάστε  Η ΕΕ βάζει στο μικροσκόπιο την εξαγορά της Shazaam από την Apple

Διαφήμιση