Δεύτερη παρτίδα τρόμου με 8 φακέλους-βόμβες

Δεύτερη παρτίδα τρόμου με 8 φακέλους-βόμβες

Οκτώ ακόμα φακέλους-βόμβες όμοια με αυτά που εστάλησαν στο ΔΝΤ στο Παρίσι και στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε βρέθηκαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ένα εξ αυτών είχε παραλήπτη τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Η υπόθεση είναι πανομοιότυπη με αντίστοιχη του 2010 για την οποία την ευθύνη είχε αναλάβει η “Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς” και η δίκη της βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 13 Μαρτίου. Τότε τα δέματα δεν είχαν εκραγεί είχαν όμως παραλήπτες πολιτικά πρόσωπα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η υπόθεση έχει αποκτήσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς οι φάκελοι απεστάλησαν μετά από τους πρώτους δυο και φαίνεται να είχαν στόχο άτομα από τον οικονομικό και πανεπιστημιακό χώρο, ενώ αποδέκτες ήταν αξιωματούχοι του οικονομικού επιτελείου της ΕΕ και στελέχη μεγάλων εταιρειών σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Ως αποστολείς εμφανίζονται οι πρώην υπουργοί Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης και Γκίκας Χαρδούβελης.

Διαβάστε  Ελλάδα: Ρεκόρ 10ετίας στην ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο

Το σενάριο δεν απέχει πολύ από την “τριλογία της κρίσης” μια ιδιαίτερα επιτυχημένη σειρά αστυνομικών μυθιστορημάτων του Πέτρου Μάρκαρη, για την οποία έχει δώσει συνέντευξη στους Financial Times καθώς προέβλεψε τ ην εκρηκτική άνοδο της Χρυσής Αυγής αλλά και σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη της κρίσης.

Σε κάθε περίπτωση η επανεμφάνιση της οργανωμένης τρομοκρατίας στην Ελλάδα μετά και τη σύλληψη Ρούπα και Μαζιώτη, της 17Ν και των ΣΠΦ, φαίνεται λίγο παρατραβηγμένο σενάριο. Ωστόσο η αστυνομία τη συνδέει πλέον στενά με κοινούς εγκληματίες, σενάριο που δεν έχει όμως ιδιαίτερη συνοχή, δεδομένων των ιδεολογικών αγκυλώσεων των τρομοκρατών και της ταύτισης των εγκληματιών με τον κοινό ταξικό εχθρό.

Διαβάστε  Νέο Washington Group για το ελληνικό χρέος, στο περιθώριο του G7

Το χρονικό της υπόθεσης

Τα τρομο-δέματα εντοπίστηκαν σήμερα στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, έπειτα από έρευνες που διενήργησαν αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, αλλά και υπάλληλοι των ΕΛΤΑ για την αναζήτηση και άλλων «περίεργων» φακέλων.

Όπως αναφέρουν ελληνικά sites τα οκτώ δέματα έχουν σταλεί μετά τον εντοπισμό των δύο που έφτασαν μέχρι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και τα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι. Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ ενημερώθηκε σχετικά σήμερα το απόγευμα και ενώ βρισκόταν σε εκδήλωση για τα τροχαία ατυχήματα.

Τα πακέτα κατασχέθηκαν από την Αστυνομία και μεταφέρθηκαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να εξεταστούν, σε μια προσπάθεια να βρεθούν ίχνη DNA και αποτυπώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ως αποστολείς των φακέλων αυτή τη φορά δεν αναγράφονταν εν ενεργεία πολιτικά πρόσωπα, αλλά άτομα από τον οικονομικό και πανεπιστημιακό χώρο, ενώ αποδέκτες ήταν αξιωματούχοι του οικονομικού επιτελείου της ΕΕ και στελέχη μεγάλων εταιρειών σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Διαβάστε  Ευρωζώνη: Στην Ελλάδα η μεγαλύτερη αύξηση κόστους εργασίας

Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται, ως αποστολείς των δεμάτων εμφανίζονταν, μεταξύ άλλων, οι πρώην υπουργοί Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης και Γκίκας Χαρδούβελης.

Ο εντοπισμός των φακέλων, που δεν πρόλαβαν να φύγουν από το Κέντρο Διαλογής για το «Ελευθέριος Βενιζέλος», έγινε, αφού αυξήθηκαν κατακόρυφα τα μέτρα ελέγχου μετά τις αποστολές σε Βερολίνο και Παρίσι και έτσι κάθε ύποπτος φάκελος μπαίνει στο μικροσκόπιο των ελεγκτών.

Διαφήμιση