Παρίσι: Σκότωσαν επίδοξο τρομοκράτη στο αεροδρόμιο Ορλί

Παρίσι: Σκότωσαν επίδοξο τρομοκράτη στο αεροδρόμιο Ορλί

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αρχές στο Παρίσι για ενδεχόμενο κύμα επιθέσεων σε αεροδρόμια και δημόσιους χώρους μετά από απόπειρα ενός άνδρα να πυροβολήσει αφού αφαίρεσε όπλο από ένοπλο φρουρό του αεροδρομίου Ορλί.

Άμεση ήταν η αντίδραση των αρχών που πυροβόλησαν και σκότωσαν τον ένοπλο άνδρα στις 08:30 το πρωί ώρα Γαλλίας.

Ο άνδρας αρχικά άρπαξε το όπλο του στρατιωτικού και εν συνεχεία κατέφυγε μέσα σε ένα κατάστημα του αεροδρομίου, πριν σκοτωθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας. Από το περιστατικό δεν υπήρξαν τραυματίες.

Διαβάστε  Νέες business 18 δισ. συμφώνησαν Μακρόν-Σαλμάν

Σύμφωνα με την αστυνομία, η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί ενώ στο σημείο μεταβαίνει και ο Υπ. Εσωτερικών, Bruno Le Roux. Η γαλλική Αστυνομία ενημέρωσε μέσω Twitter ότι εκτυλίσσεται επιχείρηση στο χώρο και καλεί τους πολίτες να αποφύγουν το αεροδρόμιο.

Οι αστυνομικοί ερευνούν εάν υπάρχει συνεργός του δράστη, ενώ πυροτεχνουργοί εξετάζουν εάν υπάρχουν εκρηκτικά στο χώρο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ταυτότητα και τα κίνητρα του δράστη.

Διαβάστε  Ο Μακρόν τα κατάφερε! Κάτω από το 3% το έλλειμμα

[graphiq id=”a0sh0q7w0Pr” title=”Γαλλία: Τρομοκρατικές επιθέσεις και απειλές” width=”700" height=”645" url=”https://w.graphiq.com/w/a0sh0q7w0Pr” ]

Διαφήμιση