Ο Τραμπ επιμένει για παρακολουθήσεις που όμως είναι πολλά διαφορετικά πράγματα

Ο Τραμπ επιμένει για παρακολουθήσεις που όμως είναι πολλά διαφορετικά πράγματα

Οι καταγγελίες του Ντόναλντ Τραμπ κατά του Μπαράκ Ομπάμα για την παρακολούθηση των τηλεφώνων του Trump Tower μπορεί να απορρίφθηκαν ακόμα και από τον Ρεπουμπλικάνο επικεφαλής της επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής, ο πρόεδρος των ΗΠΑ όμως επιμένει επιχειρώντας να διευρύνει το φάσμα που καλύπτει η έννοια “παρακολούθηση τηλεφώνων”.

Όσο παράδοξο κι ν ακούγεται αυτό ο Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας στο Fox δήλωσε ότι έννοια “wiretap” καλύπτει πολλές διαφορετικές πρακτικές και άφησε να εννοηθεί ότι νέα στοιχεία θα αναδυθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Διαβάστε  Εμπρηστής ο Τραμπ έβαλε φωτιά στην Ουάσιγκτον και μπουρλότο στο NATO

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε ζητήσει από τη Γεουσία να διενεργήσει έρευνα για την παρακολούθηση του Trump Tower κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου με εντολές του προκατόχου του, Μπαράκ Ομπάμα. Ωστόσο το FBI παρενέβη και διέψευσε τους ισχυρισμούς, ζητώντας από τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής και της Γερουσίας να μην ξεκινήσουν έρευνα.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Ο Τραμπ τινάζει στον αέρα τη συμφωνία με το Ιράν

Οι επικεφαλής των επιτροπών και των δυο οργάνων έδωσαν στον Λευκό Οίκο περισσότερο χρόνο για να προσκομίσει αποδείξεις, χωρίς όμως να το πράξει, με αποτέλεσμα χθες ο Ρεπουμπλικάνος επικεφαλής της Επιτροπής να χαρακτηρίσει την υπόθεση ανύπαρκτη λόγω έλλειψης στοιχείων.

[graphiq id=”1e3QOHm6k29" title=”Εντάλματα για παρακολούθηση τηλεφώνων στις ΗΠΑ” width=”700" height=”583" url=”https://w.graphiq.com/w/1e3QOHm6k29"]

Διαβάστε  ΗΠΑ: Η Ελλάδα προσπαθεί για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων

Διαφήμιση