if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Έκρηξη βόμβας στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι

Breaking News

Βόμβα εξερράγη πριν από λίγο στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός υπαλλήλου, ενώ ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες αν το περιστατικό συνδέεται με το δέμα-βόμβα που απεστάλη χθες στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, πίσω από το οποίο κρύβονται οι Πυρήνες της Φωτιάς.

Σύμφωνα με τις αρχές από την έκρηξη τραυματίστηκε στο πρόσωπο και τα χέρια μια γυναίκα εργαζόμενη στα κεντρικά γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Το γραφείο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) βρίσκεται στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού, Σύμφωνα με πληροφορίες, το κτίριο δεν έχει υποστεί ζημιές.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Διαβάστε επίσης: Γιατί έστειλαν τώρα οι «Πυρήνες της Φωτιάς» το δέμα στον Σόιμπλε

Σύμφωνα με το δίκτυο BFMTV, που επικαλείται την αστυνομία του Παρισιού, αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή της Παγκόσμιας Τράπεζας, που βρίσκεται στα ίδια γραφεία με το ΔΝΤ.

Με δεδομένο ότι κατά την αντίστοιχη εκστρατεία της οργάνωσης “Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς” το 2010 είχαν αποσταλεί πολλά δέματα σε ξένους ηγέτες, οι αρχές εικάζουν ότι πρόκειται για μια ακόμη πανομοιότυπη επίθεση, υποδεικνύοντας την ίδια οργάνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη συλληφθέντων για μια σειρά από επιθέσεις τρομοκρατίας, μεταξύ των οποίων και τα δέματα του 2010.

Με δήλωσή της που εστάλη μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας πριν από λίγο, η Κριστίν Λαγκάρντ, από τη Γερμανία όπου βρίσκεται, καταδίκασε την έκρηξη στα γραφεία του Παρισιού κάνοντας λόγο για «δειλή πράξη βίας».

«Καταδικάζω αυτή την άνανδρη πράξη βίας και επαναβεβαιώνω την αποφασιστικότητα του ΔΝΤ να συνεχίσει το έργο του», υπογράμμισε η ίδια. Είμαστε σε στενή συνεργασία με τις γαλλικές αρχές να διερευνήσουν το περιστατικό και να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του προσωπικού μας».

Διαβάστε επίσης: Ο Βασίλης Κικίλιας φαινόταν αποστολέας της βόμβας στο ΔΝΤ

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version