Ανάφλεξη στην Ουκρανία

Νέες κινήσεις που οδηγούν σε ανάφλεξη της κρίσης κάνουν τόσο οι αυτονομιστές όσο και το Κίεβο ανοίγοντας νέο φαύλο κύκλο βίας και κυρώσεων και επιδεινώνοντας δραματικά τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι διακόπτει την οδική και σιδηροδρομική σύνδεση με τις αυτονομημένες περιοχές και θα επιτρέπει τη διέλευση μόνο ανθρωπιστικής βοήθειας, σε απάντηση για την “εθνικοποίηση” από τους αυτονομιστές της περιουσίας του Ουκρανού ολιγάρχη Rinat Akhmetov.

Ανάλογες ενέργειες παρεμπόδισης της εμπορικής σύνδεσης μεταξύ αυτονομημένων περιοχών και ελεγχόμενων από την κυβέρνηση της Ουκρανίας εδαφών έχουν κάνει και οι αντάρτες παρεμποδίζοντας φορτία κάρβουνου. Η ουκρανική κυβέρνηση διέλυσε την κατάληψη των τεσσάρων σιδηροδρομικών γραμμών και συνέλαβε ακτιβιστές τους οποίους στη συνέχει άφησε ελεύθερους.

Διαβάστε  Στρατός, πλοία και ρώσικος πυρηνικός αντιδραστήρας στην Αρκτική

Τώρα η κυβέρνηση Ποροσένκο επιβάλει εμπάργκο στις αυτονομημένες περιοχές, μια κίνηση που εκτός από τη ρωσική αντίδραση θα φέρει σε δύσκολη θέση και τον ΟΗΕ καθώς και τις δυνάμεις που υποστηρίζουν την Ουκρανία.

Η σκλήρυνση της στάσης του Κιέβου απέναντι στο Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ φαίνεται ότι θα είναι μόνο ένα crash test καθώς σχεδιάζεται η πλήρης διακοπή των σχέσεων με τη Ρωσία.

Διαβάστε  Σταθερά τα επιτόκια στη Ρωσία, αναμένονται πληθωριστικές πιέσεις λόγω ΦΠΑ

Διαφήμιση