Οσμή “Πυρήνων της Φωτιάς” για το πακέτο-βόμβα στον Σόιμπλε

Οσμή “Πυρήνων της Φωτιάς” για το πακέτο-βόμβα στον Σόιμπλε

Σε υπόθεση με άρωμα της τρομοκρατικής οργάνωσης “Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς” εξελίσσεται το παγιδευμένο δέμα που εστάλη στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ανακαλύφθηκε από την υπηρεσία διαλογής στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Η αστυνομία και η Εισαγγελεία έχουν επιβεβαιώσει ότι το πακέτο περιείχε χαμηλής εκρηκτικής αξίας ουσίες, οι οποίες ωστόσο μπορούσαν να προκαλέσουν σημαντικές βλάβες σε όποιον το άνοιγε. Οι αρχές ωστόσο δεν έχουν προβεί σε κανένα σχόλιο για την προέλευση ή τον παραλήπτη του πακέτου παρά τις εικασίες ότι προερχόταν από την Ελλάδα και είχε ως αποδέκτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Αντίστοιχη υπόθεση είχε καταγραφεί στην Ελλάδα στις 3 Νοεμβρίου του 2010, όταν 14 συνολικά δέματα – βόμβες είχαν αποσταλεί σε πρεσβείες στην Ελλάδα, αλλά και κατά στόχων στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων ήταν η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί και ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Διαβάστε  Βουτιά του γερμανικού PMI σε χαμηλά 19μήνου

Μάλιστα, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας Ντε Μεζιέρ, είχε κάνει τότε συγκεκριμένη αναφορά στην Ελλάδα και την τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», η οποία και περίπου τρεις εβδομάδες αργότερα ανέλαβε την ευθύνη για τα εν λόγω δέματα.

Τέσσερις μήνες αργότερα, τον Μάρτιο του 2011, σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε κρησφύγετο στη Νέα Ιωνία Βόλου, όπου είχαν συλληφθεί μέλη της οργάνωσης, βρέθηκαν προσχέδια και τελικά κείμενα της προκήρυξης.

Η βόμβα Σόιμπλε

Μετά τον εντοπισμό του πακέτου από τα ειδικά μηχανήματα ανίχνευσης στο σημείο εστάλη ομάδα πυροτεχνουργών η οποία απομάκρυνε και κατέστρεψε με ελεγχόμενες εκρήξεις το πακέτο.

Διαβάστε  Συνελήφθη ο CEO της Audi για το Dieselgate

Τα καλώδια του εκρηκτικού μηχανισμού εντοπίστηκαν, όταν πέρασαν τις ακτίνες Χ του υπουργείου. Οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το κτίριο, ενώ εκκενώθηκε και το ταχυδρομείο, που βρίσκεται κοντά στο ΥΠΟΙΚ.

Όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα από την αστυνομία, το πακέτο περιείχε εκρηκτική ύλη, που χρησιμοποιείται για την παρασκευή πυροτεχνημάτων και θα μπορούσε να προκαλέσει τραυματισμούς κατά το άνοιγμα. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Märkische Allgemeine, ο παραλήπτης ήταν ο ίδιος ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ ως αποστολέας εμφανιζόταν μία διεύθυνση στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το δέμα εστάλη από Ταχυδρομείο της Αττικής, χωρίς να έχει προσδιοριστεί χρονικά το πότε, προς την ταχυδρομική υπηρεσία του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών. Μάλιστα, παραλήπτης ήταν προσωπικά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Διαβάστε  Η Γερμανία ρουφάει όλο το ρευστό της Ευρωζώνης: Έκρηξη πλεονάσματος τρεχουσών συναλλαγών

Επιπλέον, ως αποστολέας εμφανίζεται το όνομα «Αδωνις Γεωργιάδης» με διεύθυνση που αντιστοιχεί στο πολιτικό του γραφείο.

Με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, στον απόηχο της υπόθεσης, επικοινώνησε προσωπικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας. Σε ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει: «Δυστυχώς είναι αλήθεια και καθόλου αστείο πλέον. Η στοχοποίηση μου από τρομοκράτες είναι συνεχής«.