Τούρκοι hackers επελαύνουν στο twitter υπέρ Ερντογάν

Τούρκοι hackers επελαύνουν στο twitter υπέρ Ερντογάν

Στο internet περνάει, όπως ήταν αναμενόμενο, η σύγκρουση Τουρκίας-Ολλανδίας μετά την ακραία ρητορική που χρησιμοποίησε ο Ταγίπ Ερντογάν κατά των Ολλανδών, παρομοιάζοντας τους με τους ναζί και επαναφέροντας στο προσκήνιο τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα.

Όπως προκύπτει από τα tweets που ανέβηκαν πρόκειται για Τούρκους hackers που κάνουν προπαγάνδα υπέρ του Ταγίπ Ερντογάν και του “ναι” στο Δημοψήφισμα.
Χιλιάδες λογαριασμοί ανθρώπων στο twitter δέχθηκαν επίθεση από hackers που πόσταραν tweets με σβάστικες και τουρκικές σημαίες. Τα θύματα των hackers περιλαμβάνουν από ειδησεογραφικά πρακτορεία έως celebrities.

Όπως μεταδίδει το CNBC, ένα tweet φαίνεται να εμφανίζει μια σβάστικα –το σύμβολο που υιοθέτησαν ο Χίτλερ και οι Ναζί στη Γερμανία. Εμφανίζει επίσης δύο hashtags που μεταφρασμένα σημαίνουν Γερμανοί Ναζί και Ολλανδοί Ναζί, ενώ δείχνει να ευνοεί τον Τούρκο Πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan.

Διαβάστε  Darknet: Εκεί βρίσκεις τα πάντα, κυρίως όμως ναρκωτικά

Τα tweets έδειξαν ότι ένας μεγάλος αριθμός λογαριασμών Twitter δέχτηκαν επίθεση προβάλλοντας το ίδιο μήνυμα. Μεταξύ αυτών, ο λογαριασμός του Forbes, του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού, του Blockchain, της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομάδας Dortmund, του βρετανικού υπουργείου Υγείας, καθώς και ο ιαπωνικός λογαριασμός του Justin Bieber.
To tweet συνδέεται με ένα video του Erdogan. Αναφέρει επίσης την 16η Απριλίου, την ημερομηνία που η Τουρκία διενεργεί δημοψήφισμα για την παραχώρηση περισσότερων εξουσιών στον Πρόεδρο.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Hackers έκλεψαν πιστωτικές κάρτες και προσωπικά δεδομένα από τη Dixons

Διαφήμιση