Αυτός είναι ο πιο καταζητούμενος hacker από το FBI

Αυτός είναι ο πιο καταζητούμενος hacker από το FBI

Πρόκειται για τον Ρώσο Γεβγκένι Μπογκατσέφ που είναι γνωστός στο internet με τα ονόματα lucky12345″, “slavik”, “Pollingsoon” και καταζητείται για απάτη, εκβιασμό και παραβίαση ηλεκτρονικών υπολογιστών για την εγκατάσταση του malware ZEYS.

Διαφήμιση

Το FBI προσφέρει 3 εκατ. δολάρια για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή του, ωστόσο κάτι τέτοιο θεωρείται αδύνατο καθώς ο Μπογκατσέφ διαμένει μόνιμα στη Ρωσία, δεν εγκαταλείπει τη χώρα και η ρωσική κυβέρνηση έχει αρνηθεί την έκδοσή του.

Διαβάστε  ΗΠΑ: Το FBI σκαλίζει στην αυλή του Τραμπ

Το FBI υποστηρίζει ότι ο Ρώσος χάκερ απολαμβάνει ασυλία στη Ρωσία καθώς δουλεύει για λογαριασμό της ρωσικής κυβέρνησης και για το λόγο αυτό δεν εκδίδεται με τη δικαιολογία ότι δεν έχει τελέσει αξιόποινες πράξεις εντός της Ρωσίας.

Το κατηγορητήριο εναντίον του Μπογκατσέφ στις ΗΠΑ περιλαμβάνει από τη δημιουργία δικτύου «μολυσμένων» με malware υπολογιστών, υπεξαίρεση εκατομμυρίων από τραπεζικούς λογαριασμούς σε όλο τον Τον Δεκέμβριο, η κυβέρνηση Ομπάμα ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων εις βάρος του Μπογκατσέφ και άλλων πέντε Ρώσων, για την ανάμειξή τους στις αμερικανικές εκλογές.

Διαβάστε  Τούρκοι hackers επιτέθηκαν στο ΑΠΕ

Διαφήμιση