Σκωτία και Brexit πιέζουν τη Στερλίνα σε χαμηλά 10 εβδομάδων

Σκωτία και Brexit πιέζουν τη Στερλίνα σε χαμηλά 10 εβδομάδων

Η πρόθεση της Σκωτίας να διεξάγει επαναληπτική Δημοψήφισμα για απόσχιση από το Ηνωμένο Βασίλειο και το πράσινο φως της Βουλής των Λόρδων στην Τερέζα Μέι για την ενεργοποίηση του άρθρου 50 για το Brexit πιέζουν τη στερλίνα στο χαμηλότερο επίπεδο 10 εβδομάδων.

Το βρετανικό νόμισμα, διολισθαίνει κατά 0,66% στα 1,2143 δολάρια, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση από τις 17 Ιανουαρίου. Μάλιστα, ενδοσυνεδριακά η στερλίνα βρέθηκε ακόμη και στα 1,204 δολάρια.

Πτώση εμφανίζει και έναντι των υπόλοιπων νομισμάτων, καθώς υποχωρεί κατά 0,49% έναντι του ιαπωνικού γεν (139,58 γεν) και κατά 0,60% έναντι του ευρώ (1,1395 ευρώ).
Χθες, η Βουλή των Λόρδων ενέκρινε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο εξουσιοδοτεί την Τερέζα Μέι να εκκινήσει την επίσημη διαδικασία για την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε.

Πλέον, το Λονδίνο καλείται να υποβάλει επίσημο αίτημα στις Βρυξέλλες, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τη νέα σχέση μεταξύ Ε.Ε και Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίες εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν δύο χρόνια.

Διαφήμιση

GBPUSD Chart