Όλες οι αλλαγές στο Obamacare, οι ανασφάλιστοι και τα στοιχεία

Όλες οι αλλαγές στο Obamacare, οι ανασφάλιστοι και τα στοιχεία

Σφοδρή πολιτική σύγκρουση έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ με αφορμή την προσπάθεια αποδόμησης του Obamacare, της προσπάθειας διεύρυνσης της πρόσβασης των Αμερικανών σε ασφάλιση υγείας, καθλως στη χώρα δεν υπάρχει δημόσιο σύστημα και οι ανασφάλιστοι δεν έχουν πρόσβαση ούτε σε νοσοκομεία.

Σύμφωνα με το γραφείο προϋπολογισμού του Κογκρέσου η πρόταση που προσπαθούν να περάσουν οι Ρεπουμπλικάνοι και ο Λευκός Οίκος όχι μόνο δεν διευκολύνει την πρόσβαση των Αμερικανών σε βασική ασφάλιση Υγείας, αντιθέτως αφήνει ανασφάλιστους 14 εκατομμύρια επιπλέον ανθρώπους.

Τον ισχυρισμό και τα στοιχεία αυτά αντικρούει το αντίστοιχο γραφείο προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου κάνοντας λόγο για λάθος υπολογισμούς, χωρίς ωστόσο να παρέχει νεότερα που να διαψεύδουν τα όσα υποστηρίζει το γραφείο της Γερουσίας.
[graphiq id=”gqndFBVKMBL” title=”Εκτιμώμενοι νέοι ανασφάλιστοι από την αποδόμηση του Obamacare” width=”700" height=”576" url=”https://w.graphiq.com/w/gqndFBVKMBL”]
Η κόντρα για τον νόμο υγείας “affordable care act” που έχει το προσωνύμιο obamacare έρχεται από μακριά και έχει τη βάση του στον επιπλέον ανταγωνισμό που δημιουργεί για τις ασφαλιστικές εταιρίες αλλά και κόστος η υποχρέωση για παροχή προγραμμάτων υγείας με χαμηλότερη τιμολογιακή πολιτική μέσω ενός αλγορίθμου.
[gra[graphiq id=”bgZKmvRoZVP” title=”Οι αλλαγές που προτείνουν οι Ρεπουμπλικάνοι” width=”700" height=”702" url=”https://w.graphiq.com/w/bgZKmvRoZVP”] «Η CBO και η Κοινή Επιτροπή Φορολογίας (JCT) εκτιμά ότι το 2018 επιπλέον 14 εκατομμύρια πολίτες θα είναι ανασφάλιστοι με την εφαρμογή του προτεινόμενου νομοσχεδίου, συγκριτικά με την ισχύουσα νομοθεσία», τονίζει η έκθεση.

Διαβάστε  Συγχωνεύθηκαν AT&T-Time Warner παρά τις αντιδράσεις Τραμπ, Χίλαρι, Σάντερς

«Το 2026, η εκτίμηση είναι ότι 52 εκατομμύρια άνθρωποι θα είναι ανασφάλιστοι, συγκριτικά με τους 28 εκατομμύρια που δεν διαθέτουν ασφαλιστική κάλυψη φέτος με βάση την ισχύουσα νομοθεσία», υπογραμμίζεται.
[graphiq[graphiq id=”1jwTPIVodi5" title=”Διαχρονική εξέλιξη ποσοστού ανασφάλιστων” width=”700" height=”534" url=”https://w.graphiq.com/w/1jwTPIVodi5"]λά το νομοσχέδιο που βρίσκεται υπό συζήτηση στο Κογκρέσο θα μειώσει το έλλειμμα του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού των ΗΠΑ κατά 337 εκατομμύρια δολάρια την επόμενη δεκαετία, εξαιτίας της μείωσης των κυβερνητικών επιδοτήσεων για την υγεία, επισήμανε η CBO.
[graphiq id=”j[graphiq id=”ji1MXB2P9qd” title=”Προβλέψεις για τους ανασφάλιστους ανά πολιτεία” width=”700" height=”749" url=”https://w.graphiq.com/w/ji1MXB2P9qd”]osttags">  , , ,

Διαφήμιση

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crisis Zone, δημοσιογράφος, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Συνδέοντας τις κουκίδες μπορούμε να καταλήξουμε σε αποτελέσματα, αν δεν τις συνδέσουμε θα παραμείνουμε στο σκοτάδι. Εχει διατελέσει σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά ακόμα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

Διαβάστε  Ο Τραμπ σκότωσε το G7 μέσω twitter