Ο Τραμπ τραβάει την πρίζα στον ΟΗΕ

Ο Τραμπ τραβάει την πρίζα στον ΟΗΕ

Μια ακόμη κίνηση που αναδεικνύει τη νέα στρατηγική απομόνωσης που επιλέγουν να ακολουθήσουν οι ΗΠΑ όπως αποκαλύπτει το FP, το υπουργείο Εξωτερικών ξεκίνησε τις διαδικασίες για τη μείωση της χρηματοδότησης έως και κατά 50% σε προγράμματα του ΟΗΕ.

Η κίνηση αυτή φημολογούνταν επί μακρόν, καθώς η αναθεώρηση του budget για τα Ηνωμένα Έθνη αποτελούσε προεκλογική δέσμευση του Ντόναλντ Τραμπ και όπως αποκάλυψε το Foreign Policy το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έδωσε εντολή στο προσωπικό του να αναζητήσει περικοπές που ξεπερνούν το 50% της χρηματοδότησης προγραμμάτων του ΟΗΕ.

Οι ΗΠΑ ξοδεύουν περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια (9,3 δις ευρώ) το χρόνο για τα Ηνωμένα Έθνη, είπε στην ανακοίνωσή του το περιοδικό. Το 2016 η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες έλαβε από τις Ηνωμένες Πολιτείες 1,5 δις δολάρια (1,4 δις ευρώ) από το συνολικό ποσό του προϋπολογισμού της, που ανέρχεται σε 4 δις δολάρια (3,7 δις ευρώ).
[graphiq id=”79UlS8aAZ2R” title=”ΗΠΑ: Μεταβολές στις δαπάνες του υπουργείου Εξωτερικών” width=”700" height=”595" url=”https://w.graphiq.com/w/79UlS8aAZ2R” ]

Διαφήμιση

Τα προγράμματα του ΟΗΕ που πιθανόν να επηρεαστούν περισσότερο από τις περικοπές περιλαμβάνουν το Διεθνές Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για Επείγουσες Ανάγκες Παιδιών και το Πρόγραμμα του ΟΗΕ για την Ανάπτυξη, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Δεν έχει διευκρινιστεί εάν οι περικοπές θα συμπεριληφθούν στον προϋπολογισμό του 2018 ή θα συμβούν σταδιακά στην υπόλοιπη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ, είπε το περιοδικό.

Διαφήμιση