Η Αυστρία πατάει στην Ολλανδία για να αποφύγει Τούρκους πολιτικούς

Η Αυστρία πατάει στην Ολλανδία για να αποφύγει Τούρκους πολιτικούς

Να εκμεταλλευτεί την τεταμένη ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας ώστε να μη χρειαστεί να απαγορεύσει ντε φάκτο αλλά να αποτρέψει την παρουσία Τούρκων πολιτικών σε εκδηλώσεις για το Δημοψήφισμα επί αυστριακού εδάφους επιχειρεί ο καγκελάριος Κερν.

Η Αυστρία επίσης ιδιαίτερα συντηρητική και με την ακροδεξιά δεύτερη ισχυρότερη δύναμη προσπαθεί να διαχειριστεί πολιτικά την κατάσταση αποφεύγοντας διχασμό της αυστριακής κοινωνίας και τυχόν μικροπολιτική εκμετάλλευση του θέματος από τη μείζονα ακροδεξιά αντιπολίτευση, σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη πολιτικά περίοδο.

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Κρίστιαν Κερν διεμήνυσε σήμερα πως η Βιέννη θα προσπαθήσει να απαγορεύσει σε υπουργούς της τουρκικής κυβέρνησης να εμφανιστούν σε προεκλογικές εκστρατείες στην Αυστρία για το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.

Διαβάστε  Η Τουρκία απελαύνει τον πρέσβη του Ισραήλ

Σε ερώτηση ποια θα είναι η στάση της αυστριακής κυβέρνησης στο ενδεχόμενο να προσπαθήσει ένας Τούρκος υπουργός να εμφανιστεί σε κάποια προεκλογική εκστρατεία στην Αυστρία, για να εξασφαλίσει την στήριξη Αυστριακών πολιτών με διπλή υπηκοότητα – την τουρκική, ο Κερν δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ORF ότι «θα προσπαθήσουμε να το απαγορεύσουμε αυτό για λόγους δημόσιας ασφάλειας».

Διαβάστε  Ιρανοί, Γερμανοί και Ρώσοι τουρίστες κατακλύζουν την Τουρκία

Διαφήμιση