Ενταση ΗΠA-Βορείου Κορέας: Αεροπλανοφόρο και απειλές

Ενταση ΗΠA-Βορείου Κορέας: Αεροπλανοφόρο και απειλές

Νέες ενδείξεις κλιμάκωσης της έντασης καταγράφονται στην κορεατική χερσόνησο, εξελίξεις που αναμένεται να έχουν αντίκτυπο στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας και στο σκηνικό που διαμορφώνεται στη Νότια Σινική Θάλασσα.

Η έλευση του αμερικανικού αεροπλανοφόρου πυρηνοκίνητου USS Carl Vinson στα χωρικά ύδατα της Νοτίου Κορέας πυροδότησε την αντίδραση της Βορείου Κορέας μέσω του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων που έγραψε ότι: “Αν διανοηθούν να απειλήσουν έστω και κατ ελάχιστον την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της χώρας (σσ Βορείου Κορέας) ο στρατός της θα εξαπολύσει ανελέητη επίθεση με πλήγματα ακριβείας από το έδαφος, τη θάλασσα, τον αέρα και υποβρυχίως”.

Διαβάστε  Συγχωνεύθηκαν AT&T-Time Warner παρά τις αντιδράσεις Τραμπ, Χίλαρι, Σάντερς

Ο κατάπλους του αμερικανικού αεροπλανοφόρου στην περιοχή ακολουθεί επίδειξη δύναμης της Βορείου Κορέας με την εκτόξευση 4 βαλλιστικών πυραύλων οι τρεις εκ των οποίων εξερράγησαν στη θάλασσα της Ιαπωνίας.

Διαφήμιση

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία εγκατάστασης της αντιπυραυλικής ασπίδας THAAD στη Νότιο Κορέα, αποστέλλοντας τα πρώτα τμήματα, κίνηση που έχει προκαλέσει τη σθεναρή αντίδραση της Κίνα, η οποία με τη σειρά της εντείνει την ανάπτυξη πολεμικού υλικού στα τεχνητά νησιά στη Νότια Σινική Θάλασσα.

Διαβάστε  ΔΝΤ για ΗΠΑ: Ο Τραμπ υποσκάπτει τη μελλοντική σταθερότητα

Διαφήμιση