if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Σύμβουλος του Τραμπ μιλούσε “αθώα” με τον Guccifer 2.0, που χάκαρε τη Χίλαρι

Την υποβάθμιση των επαφών του με τον Guccifer 2.0, τον χάκερ που φαίνεται να έχει την ευθύνη για επιθέσεις στους Δημοκρατικούς, επιχειρεί ο Ρότζερ Στόουν, πολιτικός σύμβουλος, ο οποίος έχει συνδεθεί με τον Ντόναλτ Τραμπ για χρόνια.

Σε δηλώσεις του στο CNN, ο Στόουν, αναφέρθηκε στις επαφές του με το χάκερ ως αθώα «σύντομη» ανταλλαγή μηνυμάτων και τόνισε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια να παρουσιαστούν αλλιώς είναι κατασκευασμένη.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, οι ανταλλαγές μηνυμάτων με τον «Guccifer 2.0» συνέβησαν τον Αύγουστο, αφού το Twitter προχώρησε σε σύντομη απαγόρευση στον χάκερ εξαιτίας αναρτήσεων με πληροφορίες σχετικά με την Επιτροπή των Δημοκρατικών, γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει συνέργεια.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Διαβάστε επίσης: Οι Guccifer 2.0 χάκαραν τους Κλίντον (πάλι)

Παρόλο που ο Στόουν ισχυρίζεται πως τα μηνύματα του με τον «Guccifer 2.0» δεν υποδεικνύουν συνέπεια, είναι η πρώτη φορά που κάποιος από το περιβάλλον του Ντόναλτ Τραμπ, αναγνωρίζει κάποια επαφή με τον χάκερ, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στην Επιτροπή των Δημοκρατικών.

Ταυτόχρονα ο Στόουν, ισχυρίζεται ότι ερευνάτε σύμφωνα με το νόμο περί Εποπτείας Πληροφοριών Εξωτερικού, καθώς Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν πως ο «Guccifer 2.0» είναι στην πραγματικότητα μέτωπο των ρωσικών υπηρεσιών στρατιωτικών πληροφοριών, στην προσπάθεια τους να επηρεάσουν τις εκλογές της Αμερικής.

Ο Στόουν, έχει προκαλέσει και άλλες φορές με τα «τιτιβίσματα» του στο Twitter, όπως στην περίπτωση που αναφέρθηκε στον Τζον Ποντέστα, επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον, ακριβώς μετά τη δημοσίευση των emails από το WikiLeaks, δημιουργώντας υποψίες για επαφές του με τον Τζούλιαν Ασάνζ, με τον οποίο όμως όπως πλέον αναφέρει δεν είχε καμία επικοινωνία «είτε άμεσα, είτε έμμεσα».

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version