Ο Ντράγκι βρήκε το πρόβλημα: Η παραγωγικότητα

Ο Ντράγκι βρήκε το πρόβλημα: Η παραγωγικότητα

Το ζήτημα της ενίσχυσης της παραγωγικότητας έθεσε ως καίριο για την υπέρβαση της κρίσης στην Ευρώπη και την ανάκαμψη των οικονομιών σε μια πιο υγιή βάση ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, σε ομιλία του στο MIT.

Η παραγωγικότητα, όπως είχε και πριν από μια εβδομάδα επισημάνει το Crisis Monitor, τόσο στην Ευρώπη όσο στην Ελλάδα έχει σημαντικά περιθώρια βελτίωσης. Ιδιαίτερα στην Ελλάδα οι έντονες διακυμάνσεις αποδεικνύουν την έλλειψη κατεύθυνσης και εργασιακής ασφάλειας, παράγοντες που πλήττουν καίρια την απόδοση των εργαζομένων.

Διαβάστε  Ο Ντράγκι στήνει μέτωπο για εγγύηση καταθέσεων

«Η υψηλότερη παραγωγικότητα είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία του οικονομικού μοντέλου της Ευρώπης» τόνισε, ενδεικτικά, ο Μάριο Ντράγκι προσθέτοντας πως συνιστά ένα «φράχτη» ενάντια στην οικονομική ανασφάλεια. Υποστήριξε επίσης, ότι η παραγωγικότητα μίας οικονομίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό, από την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης: Παραγωγικότητα: Ελλάδα VS Ευρωπαϊκή Ένωση

Διαβάστε  Αδύναμος ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη, υπό πίεση η ΕΚΤ

«Θα πρέπει να προσαρμόσουμε τις νέες τεχνολογίες στη δική μας παραγωγική διαδικασία, προκειμένου να καταστούν πιο αποτελεσματικές» έσπευσε να προσθέτει.
«Για να αυξήσουμε την παραγωγικότητα, η οποία παραμένει υποτονική στην Ευρωζώνη, θα πρέπει να εστιάσουμε στην καινοτομία και τη διάχυση αυτής» συμπλήρωσε, επίσης.

Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της ΕΚΤ η ενίσχυση της παραγωγικότητας περνάει μέσα από

Διαβάστε  Η Ευρώπη θα κουρεύει ευκολότερα κρατικό χρέος στο μέλλον

– Τις επενδύσεις στο ανθρώπινο κεφάλαιο και την ικανότητα διοίκησης
– Τις επενδύσεις σε άυλα προϊόντα
– Τη βελτίωση των οικονομικών προοπτικών

Διαφήμιση