Ο Μακέιν “βγάζει στη σέντρα” τον Τραμπ για τις παρακολουθήσεις

Ο Μακέιν “βγάζει στη σέντρα” τον Τραμπ για τις παρακολουθήσεις

Κριτική εκ των έσω δέχεται πλέον ο Ντόναλντ Τραμπ καθώς δεν έχει παρουσιάσει στοιχεία για να στηρίξει τις κατηγορίες σε βάρος του Μπαράκ Ομπάμα ότι είχε δώσει εντολή παρακολούθησης των τηλεφώνων στον Trump Tower, με τον αρχαιότερο γερουσιαστή των Ρεπουμπλικάνων Τζον Μακέιν να θέτει ζήτημα απόσυρσης των δηλώσεων-κατηγοριών.

Ο Μακέιν έχει αρχίσει και εντείνει την κριτική του απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ καθώς ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ επιλέγει φίλους και… εχθρούς στο πολιτικό, επιχειρηματικό και διεθνές γεωπολιτικό σκηνικό.

Ο Τζον Μακέιν χαρακτηρίζεται ως ένας από τους γερουσιαστές με τη τη μεγαλύτερη επιρροή στη Γερουσία και τη Βουλή και ως εκ τούτου η αντιπαλότητα μαζί του θα έχει κόστος για τον Ντόναλντ Τραμπ.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Παραιτήθηκε ο γενικός εισαγγελίας της Νέας Υόρκης μετά από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

Σε συνέντευξή του στο CNN ο Μακέιν είπε: «Ο πρόεδρος έχει μια από τις δύο επιλογές, είτε να αποσύρει την κατηγορία, είτε να παρουσιάσει τις αποδείξεις που δικαιούται ο αμερικανικός λαός».

«Δεν έχω κανένα λόγο να θεωρώ ότι αυτό αληθεύει, αλλά πιστεύω ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί να το ξεκαθαρίσει μέσα σε ένα λεπτό. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να σηκώσει το τηλέφωνο και να καλέσει τον αρχηγό της CIA, τον επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών και να πει, ‘ΟΚ, τι έγινε;’. Γιατί σίγουρα θα γνωρίζουν αν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ παρακολουθούσε τα τηλέφωνα του Trump Tower», σημείωσε.

Ο Ομπάμα, μέσω εκπροσώπου του, έχει διαψεύσει τον ισχυρισμό του Τραμπ, τον οποίο διατύπωσε στις αρχές του μήνα με μια σειρά από αναρτήσεις στον λογαριασμό του στο Twitter.
Πάντως, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει αποσύρει την κατηγορία του και ο Λευκός Οίκος ζήτησε από επιτροπή του Κογκρέσου, η οποία εξετάζει την ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, να διερευνήσει και το ζήτημα αυτό.

Διαβάστε  Ο Τραμπ διέκοψε τον χωρισμό οικογενειών προσφύγων

Διαφήμιση