Οι Πολωνοί πριονίζουν τον Τουσκ: Τώρα τον θέλουν μάρτυρα σε υπόθεση κατασκοπείας

Οι Πολωνοί πριονίζουν τον Τουσκ: Τώρα τον θέλουν μάρτυρα σε υπόθεση κατασκοπείας

Επιμένει στην προσπάθεια αποδόμησης του Ντόναλντ Τουσκ η ακροδεξιά κυβέρνηση της Πολωνίας, καθώς την απόσυρση της στήριξής της στο πρόσωπο του κατά την επανεκλογή του στη θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το γραφείο του Εισαγγελέα της Πολωνίας που έστειλε κλήτευση για να να καταθέσει σε υπόθεση κατασκοπείας.

Το γραφείο του εισαγγελέα της Βαρσοβίας κάλεσε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και πρώην πρωθυπουργό της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ την Τετάρτη να καταθέσει σε υπόθεση κατά πρώην αξιωματούχων των πολωνικών μυστικών υπηρεσιών, ανακοίνωσε η εισαγγελία.

«Ο κ. Ντόναλντ Τουσκ εκλήθη ως μάρτυρας σε υπόθεση κατά αξιωματούχων των υπηρεσιών αντικατασκοπείας, που έχουν κατηγορηθεί ότι συνεργάσθηκαν με ξένες μυστικές υπηρεσίες χωρίς την απαιτούμενη συγκατάθεση του πρωθυπουργού»,

σύμφωνα με τον εισαγγελέα Μίχαλ Τζιεκάνσκι. Η υπόθεση αφορά γεγονότα του 2010, όταν πρωθυπουργός της Πολωνίας ήταν ο κ. Τουσκ.

Διαφήμιση

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση της Πολωνίας έχει έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση με το διευθυντήριο της ΕΕ και τις υπόλοιπες χώρες όταν δεν ψήφισε τον Ντόναλντ Τουσκ για τη θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καθώς η ψηφοφορία ήταν 27-1.

Μετά τα αποτελέσματα η πολωνική κυβέρνηση επιτέθηκε στις Βρυξέλλες υποστηρίζοντας ότι είναι όλοι υποχείρια της Γερμανίας.

Διαφήμιση