Ο Πούτιν χαλαρώνει τις κυρώσεις στις τουρκικές εταιρίες

Ο Πούτιν χαλαρώνει τις κυρώσεις στις τουρκικές εταιρίες

Ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση της επαναπροσέγγισης και αποκατάστασης των οικονομικών σχέσεων πραγματοποίησαν Ρωσία και Τουρκία με την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στη Μόσχα. Όπως ανακοίνωσαν οι κκ Πούτιν και Ερντογάν χαλαρώνουν άμεσοι οι περιορισμοί για τη δραστηριότητα των τουρκικών επιχειρήσεων στη Ρωσία, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα μέρα στην ίδια κατεύθυνση.

Ενδιαφέρον έχει ωστόσο η τοποθέτηση του Βλάντιμιρ Πούτιν ο οποίος αν και υποσχέθηκε ότι θα άρει το δυνατόν συντομότερο τους περιορισμούς στην απασχόληση Τούρκων εργατών στον κατασκευαστικό τομέα στη Ρωσία, συμπλήρωσε ότι “θα συνεχίσουμε να λύνουμε και άλλα θέματα”.

Διαβάστε  Μπαράζ κινήσεων Πούτιν-Τραμπ στη Συρία, αλλάζουν οι ισορροπίες

Η τοποθέτηση αυτή έδωσε την αίσθηση ότι ο Ρώσος πρόεδρος περιμένει κινήσεις από τον Ταγίπ Ερντογάν, αν και στα τουρκικά media η επίσκεψη παρουσιάζεται ως “επέλαση του Σουλτάνου στη Μόσχα”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βλάντιμιρ Πούτιν έχει δώσει ήδη το πράσινο φως για την κατασκευή του αγωγού Turkish Stream καθώς του πυρηνικού ενεργειακού εργοστασίου στην Τουρκία.
[graphiq id=”1qIiTxU0GCF” title=”Οι μεγαλύτεροι εμπορικοί εταίροι της Τουρκίας” width=”700" height=”839" url=”https://w.graphiq.com/w/1qIiTxU0GCF” ]

Διαβάστε  Ο Κοτζιάς ανοίγει το Κυπριακό από τη Ρωσία

Ο Ταγίπ Ερντογάν από την πλευρά του έκανε ένα βήμα πίσω στη Συρία δηλώνοντας ότι: “κανείς δεν πρέπει να διακινδυνεύει την εδαφική και εθνική ακεραιότητα της Συρίας”, δήλωση που επιδέχεται διττής ερμηνείας καθώς αποτελεί και μήνυμα για τους Κούρδους της περιοχής και τα σχέδια για αυτονόμηση περιοχών.

Επί του θέματος ο Βλάντιμιρ Πούτιν υποστήριξε ότι η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας είναι απαραίτητη για την επίτευξη λύσης στον μεγαλύτερο πρόβλημα.

Διαβάστε  Το Αλβανικό σε τροχιά λύσης, λέει ο Κοτζιάς