Γερμανία: Ανησυχητικά τα στοιχεία για εμπορικό πλεόνασμα και ΙΤΣ

Γερμανία: Ανησυχητικά τα στοιχεία για εμπορικό πλεόνασμα και ΙΤΣ

Πληθαίνουν οι ανησυχητικές ενδείξεις για τη γερμανική οικονομία, καθώς η ανακοίνωση των στοιχείων για το εμπορικό πλεόνασμα και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών συνηγορούν με τη μεγάλη μείωση των νέων παραγγελιών, παρουσιάζοντας μεγάλη μείωση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Destatis οι εξαγωγές αυξήθηκαν 2,7% σε μηνιαία βάση, ενώ οι εισαγωγές ενισχύθηκαν 3%. Σε ετήσια βάση, οι εξαγωγές αυξήθηκαν 11,8% και οι εισαγωγές ενισχύθηκαν 11,7%.
Το προσαρμοσμένο εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας ανήλθε σε 18,5 δισ. ευρώ από 18,3 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
Το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών ωστόσο υποχώρησε στα 12,8 δισ. ευρώ από 14,6 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2016.

Πριν από μερικές ημέρες ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τις νέες παραγγελίες στη βιομηχανία για τον Ιανουάριο δείχνοντας μείωση 7,4%, τη μεγαλύτερη της 8ετίας, ενώ η βιομηχανική παραγωγή παρέμεινε σε ανοδικό κανάλι, κυρίως λόγω των παραγγελιών του Δεκεμβρίου. Με δεδομένη τη διαφορά φάσης που συνδέει παραγγελίες-παραγωγή ο επόμενος μήνας αναμένεται να δείξει δραματική κάμψη στη βιομηχανική παραγωγή, άρα και στις εξαγωγές και να επηρεάσει αρνητικά το εμπορικό ισοζύγιο και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Αυξάνονται οι εξαγωγές, μειώνεται το εμπορικό έλλειμμα

Διαφήμιση