Επίθεση με αέριο στο μετρό του Αμβούργου

Επίθεση με αέριο στο μετρό του Αμβούργου

Δεύτερη κατά σειρά επίθεση σημειώθηκε στο Αμβούργο, αυτή τη φορά με δακρυγόνο μέσα σε σταθμό του μετρό, ενώ νωρίτερα μετανάστης επιτέθηκε σε περαστικούς με τσεκούρι.

Από την επίθεση με αέριο στον σαθμό δεν υπάρχουν νεκορί αλλά 7 τραυματίες, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, 6 και 2 ετών, αν και εκείνη την ώρα στον σταθμό βρίσκονταν πάνω από 50 άτομα.

Μεγάλες δυνάμεις της ομοσπονδιακής αστυνομίας και της αντιτρομοκρατικής αναπτύχθηκαν στην περιοχή, ενώ πολλά ασθενοφόρα κατέφτασαν, προκειμένου να μεταφέρουν τραυματίες, κυρίως με αναπνευστικά προβλήματα.

Διαβάστε  Βουτιά του γερμανικού PMI σε χαμηλά 19μήνου

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη γερμανική αστυνομία, το αέριο, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα είναι δακρυγόνο, προήλθε από αυτοκίνητο που είχε σταθμεύσει σε καίριο σημείο.

Μέσα στον σταθμό υπήρχαν πάνω από 50 άτομα, ενώ κατέφτασε και μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής, προκειμένου να συνδράμει με τα εκπαιδευμένα μέλη της.

Η γερμανική αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμών των δραστών, εστιάζοντας σε δύο άτομα, τα οποία, όπως ανακοινώθηκε, εντοπίστηκαν και είναι νεαρής ηλικίας και πιθανότατα ανήλικοι.

Διαβάστε  Βερολίνο-ΕΕ τρομάζουν από την επέλαση της Κίνας σε Ελλάδα και Βαλκάνια

Διαφήμιση