Σταθερά τα επιτόκια της ΕΚΤ, άντεξε ο Ντράγκι

Σταθερά στο 0% διατήρησε τα επιτόκια η ΕΚΤ, όπως ανακοινώθηκε, ενώ το εκτελεστικό συμβούλιο παρέμεινε σταθερό και στις διατυπώσεις του επί της απόφασης τόσο για τα επιτόκια όσο και για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε η ΕΚΤ επανέλαβε την “προοπτική διατήρησης των επιτοκίων στα τρέχοντα ή και χαμηλότερα επίπεδα, για παρατεταμένη χρονική περίοδο, σίγουρα μεγαλύτερη από τη διάρκεια του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, το οποίο προβλέπεται να διαρκέσει μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2017”.

Διαβάστε  Proxy war Τσακαλώτου-Ντράγκι μέσω... Ντρούτι, για τα κλειδιά των τραπεζών

Παράλληλα στην ανακοίνωση επανέλαβε την επισήμανση ότι το εκτελεστικό συμβούλιο παραμένει σε ετοιμότητα να δράσει με επέκταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων εφόσον η κατάσταση επιδεινωθεί.

Σε λίγο αναμένεται συνέντευξη Τύπου του Μάριο Ντράγκι όπου θα δώσει περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο η ΕΚΤ κατέληξε σε αυτή την απόφαση και τους συσχετισμούς στο εκτελεστικό συμβούλιο.

Διαβάστε  Σταθερά επιτόκια και repos στην Κίνα, δημιουργείται gap με το δολάριο

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γέλεν, έχει δηλώσει ότι η Fed είναι πολύ πιθανό να ανεβάσει τα επιτόκια στη συνεδρίαση του Μαρτίου, νωρίτερα απ ότι υπολογιζόταν αρχικά, προκαλώντας ράλι στο δολάριο.

EURUSD Chart