Ο Τουσκ πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τον άδειασε η χώρα του

Ο Τουσκ πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τον άδειασε η χώρα του

Ο Ντόναλντ Τουσκ επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου παρά την προσπάθεια ανατροπής του που κατέβαλε η ακροδεξιά κυβέρνηση της Πολωνίας.

Οι αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων των 28 της Ευρωπαϊκής Ένωσης επανεξέλεξαν στη θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Πολωνό κεντροδεξιό Ντόναλντ Τουσκ, αν και η κυβέρνηση Ντούντα που κατευθύνεται από τον πρόεδρο των συντηρητικών, Κατσίνσκι, ο οποίος βρίσκεται σε ευθεία πολιτική αντιπαθάθεση με τον Τουσκ.

Η Πολωνία είχε απειλήσει πριν τη σύνοδο ότι θα μπλοκάρει το τελικό κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου, εάν δεν λαμβάνονταν υπ’ όψη οι αντιρρήσεις της για το πρόσωπο του κ. Τουσκ.

Διαβάστε  Τον κύβο του Rubik επιχειρεί να λύσει ο Κοτζιάς

Σχετικές δηλώσεις είχε κάνει προσερχόμενη στη σύνοδο η πρωθυπουργός της χώρας Μπεάτα Σίντλο, στέλεχος του συντηρητικού δεξιού κόμματος «Νόμος και Δικαιοσύνη» (PiS) του Γιάροσλαβ Κατσίνσκι.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ, η επανεκλογή του κ. Τουσκ έγινε με τη σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων 27 χωρών της Ε.Ε., πλην της Πολωνίας.
«Ευχαριστώ για την υποστήριξή σας», ήταν η πρώτη δήλωση του Πολωνού πολιτικού μετά την επανεκλογή του στο ύπατο αξίωμα της Ε.Ε.

Διαβάστε  Ουγγαρία: Ο Ορμπάν ποινικοποιεί τη βοήθεια σε μετανάστες

Διαφήμιση