Τώρα ψάχνουν το “βαθύ λαρύγγι” της διαρροής από τη CIA στο Wikileaks

Ξεκινάει νέα έρευνα για τη διαρροή, όπως ακριβώς ήθελε ο Ντόναλντ Τραμπ αλλά δεν κατάφερε να το πετύχει με τις καταγγελίες για τον Ομπάμα

Τώρα ψάχνουν το “βαθύ λαρύγγι” της διαρροής από τη CIA στο Wikileaks

Τη διεξαγωγή έρευνας με στόχο την πηγή της διαρροής των απόρρητων εγγράφων της CIA στο Wikileaks που περιγράφουν τις δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου και το ψηφιακό οπλοστάσιο που διαθέτει η μεγαλύτερη υπηρεσία πληροφοριών του κόσμου.

Τη διερεύνηση αναλαμβάνει το FBI, καθώς βάση νόμου η CIA δεν μπορεί να διεξάγει επιχειρήσεις εντός του αμερικανικού εδάφους, ενώ το FBI είναι πάντα υπεύθυνο για τον έλεγχο των υπαλλήλων της CIA.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία η έρευνα εστιάζει στον τρόπο με τον οποίο τα απόρρητα έγγραφα διέρρευσαν από τη CIA, αν δηλαδή πρόκειται για hacking απ έξω ή αν πρόκειται για ακόμη μια περίπτωση Σνόουντεν, δηλαδή αυτό που παγκοσμίως πλέον ονομάζεται “wistleblower”.

Διαβάστε  Ισημερινός: Πρόβλημα που θα επιλύσουμε ο Ασάνζ

Διαβάστε επίσης: Cyber attack: Γιατί οι ΗΠΑ δεν βρίσκουν τον ένοχο

Διαφήμιση

Το Crisis Monitor από την ώρα που δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία στο Wikileaks επισήμανε ότι η υπόθεση θα προκαλούσε αυτό που προσπάθησε να κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ αλλά απέτυχε: Την έναρξη διερεύνησης για διαρροές εντός των υπηρεσιών πληροφοριών, έρευνα που θα δημιουργήσει προβλήματα στην αναζήτηση διασυνδέσεων

Διαβάστε  Η CIA προσπαθεί να περιορίσει τον Τραμπ: Αναμενόμενη μια νέα δοκιμή

Διαβάστε επίσης: Hackers και «ληστές»… έγδυσαν την NSA

Ειδικοί και στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών που μιλούν στα αμερικανικά media υποστηρίζουν πως τα έγγραφα είναι αληθινά και τα όσα περιγράφονται ισχύουν και ως εκ τούτου δημιουργούν ουσιαστικό πρόβλημα στις επιχειρήσεις της CIA.

Όπως έχει επισημάνει το Crisis Monitor η CIA και το FBI έχουν από το καλοκαίρι συλλάβει τρία συνολικά άτομα για υπόθεση διαρροής απόρρητων εγγράφων και προγραμμάτων, η έκταση της υπόθεσης προσδιορίζονταν τότε ως “Snowden 2.0” και όλα τα στοιχεία που είχαν δημοσιοποιηθεί έδειχναν σε εργολάβο της NSA..

Διαβάστε  Η Europol διέλυσε το Amaq, το πρακτορείο ειδήσεων του Ισλαμικού Κράτους

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Σνόουντεν V 2.0, με εργολάβο της NSA

Ηταν μάλιστα αυτή η υπόθεση που αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον διευθυντή της CIA και ανάγκασε τον διευθυντή όλων των υπηρεσιών πληροφοριών, Τζέιμς Κλάπερ, να εισηγηθεί στον Μπαράκ Ομπάμα την αντικατάστασή του.

Διαφήμιση