Το παιχνίδι της Άγκυρας με τα ερευνητικά σκάφη στο Αιγαίο

Το παιχνίδι της Άγκυρας με τα ερευνητικά σκάφη στο Αιγαίο

Κινήσεις στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης στρατιωτικής έντασης στο Αιγαίο και στη μεταφορά της στο διπλωματικό πεδίο κάνει Άγκυρα, αρνούμενη να κατεβάσει τους τόνους, ενόψει του Δημοψηφίσματος και πιέζοντας ΗΠΑ και Ρωσία για ανταλλάγματα στο Συριακό και την ΕΕ για περισσότερο κονδύλια για το προσφυγικό.

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η έξοδος δεύτερου ερευνητικού σκάφους στο Αιγαίο, για την πορεία και τις περιοχές ‘ερευνας του οποίου εκδίδει ντε φάκτο άκυρες NAVTEX, τις οποίες στη συνέχεια ακυρώνει με οδηγίες η Ελλάδα.

Με ανακοίνωση που εκδόθηκε την Τρίτη, η Άγκυρα γνωστοποιεί πως την Τετάρτη θα πλεύσει στο Βόρειο Αιγαίο, μεταξύ Λήμνου και Άθω το ερευνητικό σκάφος K/PIRI REIS.

Διαβάστε  Σχέδιο δολοφονίας του Ερντογάν με εκρηκτικά τη μέρα των εκλογών

Διαβάστε επίσης: Κλοιός πιέσεων στον Ερντογάν για «ηρεμία»

Διαφήμιση

Η NAVTEX που εκδόθηκε αναφέρει ότι η έρευνα του σκάφους θα διαρκέσει έως τις 18 Μαρτίου και θα διεξαχθεί «σε τουρκικά χωρικά ύδατα στο Αιγαίο και σε “διεθνή ύδατα στη Μεσόγειο».

Οι κινήσεις της Άγκυρας ακολουθούν πιέσεις που ασκήθηκαν στην Τουρκία μέσω πολλαπλών διαύλων με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο και τς διασφάλισης γεωπολιτικής σταθερότητας.

Διαβάστε  Αναρμόδια δήλωσε η Βουλή για τη Novartis, ο λόγος στη Δικαιοσύνη

Διαφήμιση