Ο Χρήστος Μεγάλου CEO της Τράπεζας Πειραιώς

Ο Χρήστος Μεγάλου CEO της Τράπεζας Πειραιώς

Λύση στο χρονίζον δράμα της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς δόθηκε σήμερα μετά από συνεδρίαση της Nomination Commitee η οποία προέκρινε και επισφράγισε την τοποθέτηση του Χρήστου Μεγάλου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας.

Τώρα μένει η έγκρισή του από το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας, στο οποίο ψηφίζει και εκπρόσωπος του ΤΧΣ, ενώ μετά θα ανοίξει ο δρόμος και για την πλήρωση των υπόλοιπων κενών θέσεων στο ανώτατο διοικητικό όργανο της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς προσφάτως αποχώρησε ο Απόστολος Ταμβακάκης και η Χαρίκλεια Απαλαγάκη.

Ο Χρήστος ΜΕγάλου έχει γνώση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος καθώς έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλος της Eurobank και στη συνέχεια μεγαλοστέλεχος στον όμιλο του Wilbur Ross, που είναι ο σημερινός υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ.

Διαφήμιση

Ο Χρήστος Μεγάλου μαζί με τον Γιώργο Χατζηνικολάου, που είναι σήμερα ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, θα αναλάβουν να βγάλουν την τράπεζα από τη δίνη και να διαχειριστούν τη σταθεροποίηση και την αλλαγή σελίδας.

Ποιος είναι ο Χρήστος Μεγάλου

Ο Χρήστος Μεγάλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Από το Φεβρουάριο 2013, μέχρι την εκλογή του στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου Eurobank, διετέλεσε Αντιπρόεδρος Νοτίου Ευρώπης (Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Κύπρος), της Επενδυτικής Τράπεζας Credit Suisse Europe με έδρα του το Λονδίνο. Από τον Μάιο 2010 μέχρι τον Φεβρουάριο 2013, ήταν Διευθύνων Σύμβουλος και επικεφαλής Νοτίου Ευρώπης της Credit Suisse Europe. Από το 2002 μέχρι το 2010, διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Credit
Suisse, υπεύθυνος για την Ελλάδα και Κύπρο. Την περίοδο 1997-2002 διετέλεσε Διευθυντής της Credit Suisse Europe και υπεύθυνος για την Ελλάδα και Κύπρο. Την περίοδο 1989-1997, ήταν Διευθυντής στην BZW (Barclays de Zoete Wedd), την επενδυτική τράπεζα της Barclays Worldwide. Αρχικά εργάστηκε στην Αθήνα και κατόπιν μεταφέρθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου πλέον παρέμεινε και εργάστηκε μέχρι το 2013. Από το 1986 έως το 1989 εργάστηκε στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ από το 1984 έως το 1986 εργάστηκε στην Arthur Andersen & Co, στην Ελλάδα. Διατελεί Πρόεδρος των Ελλήνων Τραπεζιτών Μεγάλης Βρετανίας από το 2010 μέχρι σήμερα. Είναι Πτυχιούχος του Ελληνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (BSc in Economics) και κάτοχος MBA από το Πανεπιστήμιο Aston Μεγάλης Βρετανίας (1981- 1982). Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες.

Διαφήμιση