Παντελή έλλειψη στοιχείων για τη στήριξη των κατηγοριών που εκτόξευσε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά του Μπαράκ Ομπάμα για τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, διαπιστώνει ο πρόεδρος της επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Ντέβιν Νούνες.
Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης ο Νούνες επισημίνει ότι δεν έχει δει κανένα στοιχείο που να υποστηρίζει τις κατηγορίες του Ντόναλντ Τραμπ για παγίδευση των τηλεφώνων του Trump Tower κατά τη δαρκεια της προεκλογικής περιόδου το 2016.
Ο πρόεδρος της καθ ύλην αρμόδιας επιτροπής της Γερουσίας διευκρίνισε ότι αν οι ισχυρισμοί Τραμπ ήταν αληθείς τότε η “Συμορία των 8″ που αποτελείται από τους επικεφαλής του Κογκρέσου (Βουλή και Γερουσία) και οι πρόεδροι τω δυο επιτροπών πληροφοριών θα είχαν πρόσβαση στα αποδεικτικά στοιχεία ή έστω σε επαρκή στοιχεία για την εκκίνηση έρευνας.
Ο Νούνες προσπαθώντας να μετριάσει τον αντίκτυπο των δηλώσεων αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμνο διερεύνησης του ενδεχομένου ο Τραμπ ή κάποιο άλλο μέλος της καμπάνιας του να ήταν στόχος παρακολούθησης από τις υπηρεσίες πληροφοριών.
[graphiq id=”3GsJLNIMT7T” title=”Poll: Trump’s Interactions with Russia” width=”600″ height=”573″ url=”https://w.graphiq.com/w/3GsJLNIMT7T” ]
Το θέμα άνοιξε με αναρτήσεις του Ντόναλντ Τραμπ στο twitter όπου καταγγέλλει τον Μπαράκ Ομπάμα ως εντολέα παρακολουθήσεων εις βάρος του Trump Tower. Με αφορμή αυτές τις καταγγελίες η πολιτική ατζέντα του Σαββατοκύριακου ανατράπηκε και ο Λευκός Οίκος ανέτρεψε τις πιέσεις που δέχεται για σχέσεις με τη Ρωσία σε κατηγορίες για ενδεχόμενη υπέρβαση ορίων από τις υπηρεσίες πληροφοριών, πιέζοντας τη Γερουσία να ανοίξει έρευνα.
ΔΗμιουργώντας το θέμα και ζητώντας διερεύνηση του ο Ντόναλντ Τραμπ επιχείρησε να δημιουργήσει εντυπώσεις και να μπλοκάρει την περαιτέρω διερεύνηση των σχέσεων του επιτελείου του με Ρώσους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
[graphiq id=”eFNSyOgS1U1″ title=”Wiretap Authorization in the US” width=”600″ height=”573″ url=”https://w.graphiq.com/w/eFNSyOgS1U1″ ]
ΜΕ αφορμή αυτή την έρευνα ο Λευκός Οίκος μετράει ήδη έναν “νεκρό” τον αντιστράτηγο Φλυν που ήταν ο πιο βραχ΄βιος σύμβουλος εθνικής ασφαλείας και έναν “τραυματία” τον υπουργό Δικαιοσύνης, Τζεφ Σέσιονς που αναγκάστηκε να αυτοεξαιρεθεί από τις έρευνες του FBI και της αρμόδιας επιτροπής καθώς αποδείχθηκε ότι είχε συναντήσεις με τον Ρώσο πρέσβη που δεν είχε αποκαλύψει κατά την ακρόασή του.
Αξίζει να σμειωθεί ότι οι ακροάσεις για τη διερεύνηση της υπόθεσης ενδεχόμενων επαφών στλεχών του επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ με Ρώσους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ξεκινούν στις 20 Μαρτίου και θα καταθέσουν όλοι οι επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, ενώ θα ζητηθεί πρόσβαση στα σχετικά αρχεία.