Κατάρριψη του αεροσκάφους του καταγγέλλει ο Σύρος πιλότος

Κατάρριψη του αεροσκάφους του καταγγέλλει ο Σύρος πιλότος

Ενώ οι ειρηνευτικές διαβουλεύσεις στη Γενεύη εξελίσσονται θετικά η κατάρριψη αεροσκάφους του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέες εντάσεις στη Βόρειο Συρία, όπου ήδη συγκεντρώνονται δυνάμεις γύρω από τη Μανμπίζ που την ελέγχουν Κούρδοι υποστηρίζουν οι ΗΠΑ.

Ο πιλότος της πολεμικής αεροπορίας της Συρίας, που ενεργοποίησε με επιτυχία το σύστημα εκτίναξης καθισμάτων, όταν το πολεμικό αεροσκάφος του συνετρίβη σε τουρκικό έδαφος είπε στην τουρκική ομάδα διάσωσης ότι το MiG-23 καταρρίφθηκε, μετέδωσε σήμερα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Διαβάστε  Η Σαουδική Αραβία αλλάζει, οι γυναίκες οδηγούν

Ο πιλότος ονομάζεται Μεχμέτ Σουφχάν και σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό η κατάσταση της υγείας του δεν είναι κρίσιμη, παρά τα κατάγματα που υπέστη στη σπονδυλική του στήλη. Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της επαρχίας Χατάι, όπως γνωστοποίησε σήμερα εκπρόσωπος τύπου του νοσοκομείου.

Διαφήμιση

Στις πρώτες του δηλώσεις στις τουρκικές αρχές, ο Σουφχάν περιέγραψε ότι το μαχητικό καταρρίφθηκε ενώ πετούσε για να πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές κοντά στην Ιντλίμπ στη βόρεια Συρία, μετέδωσε το Ανατολή. Όπως είπε, είχε απογειωθεί από τη Λαττάκεια στη Συρία.

Διαβάστε  Οι ΗΠΑ συνέλαβαν τους 5 αρχηγούς του Ισλαμικού Κράτους

Διαφήμιση