Ο Τραμπ κατηγορεί τον Ομπάμα για “κοριούς”

Μέσω twitter κάνει λόγο για σκάνδαλο μεγέθους Watergate και Μακαρθισμό

Ο Τραμπ κατηγορεί τον Ομπάμα για “κοριούς”

Φωτιά στο πολιτικό σκηικό βάζει με δηλώσεις ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορώντας ευθέως και δημοσίως τον προκάτοχό του Μπαράκ Ομπάμα για παρακολούθηση των τηλεφώνων του Trump Tower κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Ο Τραμπ χωρίς να παρουσιάσει στοιχεία απείλησε εμμέσως πλην σαφώς με τη μήνυση τον Μπαράκ Ομπάμα λέγοντας ότι “ένας καλός δικηγόρος θα μπορούσε να φέρει τον Ομπάμα αντιμέτωπο με σκάνδαλο των διαστάσεων Νίξον/Γουότεργκέιτ.

Το επιθετικό μπαράζ του Ντόναλντ Τραμπ κατά του Ομπάμα και των υπηρεσιών ασφαλείας έρχεται δυο ημέρες μετά τις αποκαλύψεις για τις συναντήσεις του υπουργού Δικαιοσύνης και τέως γερουσιαστή Σέσιονς, με τον Ρώσο πρέσβη στην Ουάσιγκτον και βάσει των οποίων αναγκάστηκε να αυτοεξαιρεθεί από τη σχετική υπόθεση του FBI.

Διαβάστε  Ο Τραμπ διέκοψε τον χωρισμό οικογενειών προσφύγων

Όπως χαρακτηριστικά έγραψε στο twitter ο Τραμπ:

“Τρομερό! Μόλις έμαθα ότι ο Ομπάμα είχε βάλει κοριούς στον Trump Tower λίγο πριν τη νίκη. Τίποτα δε βρέθηκε. Αυτό είναι Μακαρθισμός”

Σε επόμενο twit αναφέρει:

Ο ίδιος πρέσβης που συναντήθηκε με τον Σέσιονς (σσ τον υπουργό Δικαιοσύνης) πήγε στον Λευκό Οίκο επί Ομπάμα 22 φορές μόνο το 2016.

Αν και Λευκός Οίκος και Τράμπ δεν προέβησαν σε σχολιασμό στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων μετά από το μπαράζ στο twitter ο πρώην αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, επί Ομπάμα, διέψευσε λέγοντας ότι κανένας πρόεδρος δεν μπορεί να ζητήσει παρακολουθήσεις τηλεφώνων.

Διαβάστε  Ο Τραμπ σκότωσε το G7 μέσω twitter

Η γνωστή-άγνωστη παρακολούθηση

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρακολούθηση στελεχών της καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ είχε ανακοινωθεί από το FBI μετά από σχετικό δημοσίευμα των New York Times.

Στη συνέχεια η εφημερίδα έκανε λόγο για τη διερεύνηση διαύλου επικοινωνίας μεταξύ στελεχών του Τραμπ και Ρώσων επιχειρηματιών ή παραγόντων που σχετίζονται με το Κρεμλίνο μέσω μιας τράπεζας. Ωστόσο αυτή η εκδοχή απορρίφθηκε μετά από διερεύνηση, σύμφωνα με νεότερο δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας.

Διαβάστε  Ο Τραμπ απειλεί απροκάλυπτα το Ιράν

Οι σχέσεις ΟΜπάμα-Τραμπ έχουν περάσει πολλά κύματα, ξεκινώντας από καταγγελίες ότι ο Μπαράκ Ομπάμα δεν γεννήθηκε στις ΗΠΑ, τις οποίες αναγκάστηκε να ανασκευάσει στη συνέχεια. Τον Φεβρουάριο σε συνέντευξή του στο Fox ο Τραμπ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι:

“Δεν ξέρω να θα το παραδεχθεί (σσ ο Ομπάμα) αλλά με συμπαθεί. Τον συμπαθώ κι εγώ γιατί το νοιώθω”.