Ο Τραμπ καλύπτει τον Σέσιονς, που αυτοεξαιρείται

Ο Τραμπ καλύπτει τον Σέσιονς, που αυτοεξαιρείται

Να “αναχαιτίσει” την εντεινόμενη κριτική και να υποβαθμίσει την πολιτική αντιπαράθεση που πυροδότησαν οι αποκαλύψεις της Washington Post για τις συναντήσεις του υπουργού Δικαιοσύνης με τον Ρώσο πρέσβη το 2016 κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, προσπάθησε ο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Τζεφ Σέσιονς.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναγνώρισε ότι Σέσιονς θα μπορούσε να είναι πιο ακριβής σε όσα είπε για τις επαφές του με αξιωματούχους της Ρωσίας, αλλά ταυτόχρονα κατηγόρησε τους δημοκρατικούς ότι δίνουν στην υπόθεση πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις από τις πραγματικές για πολιτικούς λόγους.

«Ο Τζεφ Σέσιονς είναι ένας έντιμος άνδρας. Δεν είπε τίποτα λαθεμένο. Θα μπορούσε να διατυπώσει την απάντησή του με περισσότερη ακρίβεια, αλλά σαφώς δεν είχε πρόθεση να παραπλανήσει τη Γερουσία. Οι Δημοκρατικοί υπερβάλλουν», πρόσθεσε ο Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι ο σάλος που συνεχίζεται αποτελεί ένα «κυνήγι μαγισσών».

Διαβάστε επίσης: «Βγήκαν τα γάντια» στη μάχη media-Τραμπ: Χτύπησαν άσχημα τον υπουργό Δικαιοσύνης

Διαφήμιση
Διαβάστε  Σύνοδος Τραμπ-Πούτιν χωρίς ατζέντα, με ανοιχτές πληγές

Η τοποθέτηση του Ντόναλντ Τράμπ ακολουθεί την ανακοίνωση αυτοεξαίρεσης του Σέσιονς από τη διερεύνηση της υπόθεσης επαφών στελεχών του επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ με Ρώσους αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Διαφήμιση