“Αιμορραγεί” ο Φιγιόν, τον εγκατέλειψε ο Λε Μερ

“Αιμορραγεί” ο Φιγιόν, τον εγκατέλειψε ο Λε Μερ

Εμφανής είναι πλέον η αιμορραγία στο επιτελείο του υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν, με τον στενό του συνεργάτη και πρώην υπουργό Γεωργίας, Μπρουνό Λε Μερ, να αποχωρεί εκτοξεύοντας κατηγορίες για πολιτική ανακολουθία.

Ο πρώην υπουργός Γεωργίας της Γαλλίας, Μπρουνό Λε Μερ δήλωσε ότι παραιτείται από την ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Φρανσουά Φιγιόν, μετά τη δήλωση του συντηρητικού προεδρικού υποψηφίου ότι θα συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία του παρά την προαναγγελθείσα απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του από τη γαλλική δικαιοσύνη.

Διαβάστε  Συμφωνία για διπλασιασμό εμπορίου Τουρκίας-Γαλλίας

Διαβάστε επίσης: Γαλλία: Ο Φιγιόν καταρρέει, κίνδυνος FREXIT

Αν και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο Φιγιόν είχε αρχίσει να ανακάμπτει τώρα φαίνεται ότι παίρνει ξανά την κατιούσα και η Λεπέν εδραιώνεται στην πρώτη του πρώτου γύρου, ενώ ο Μακρόν φαίνεται να κερδίζει την προεδρία στον δεύτερο με μεγάλη διαφορά.

«Πιστεύω ότι πρέπει κανείς να τηρεί τον λόγο του, είναι απαραίτητο για την αξιοπιστία της πολιτικής», έγραψε ο Μπρούνο Λε Μερ στο λογαριασμό του στο Twitter.

«Γι’ αυτό παραιτούμαι από τα καθήκοντά μου ως εκπροσώπου της εκστρατείας του Φρανσουά Φιγιόν για τις ευρωπαϊκές και τις διεθνείς υποθέσεις», ανέφερε ακόμα ο πρώην υπουργός Γεωργίας της Γαλλίας.

Ο Λε Μερ εξήγησε πως ο Φρανσουά Φιγιόν είχε δηλώσει αρχικά πως θα αποσυρθεί από την κούρσα για την προεδρία, εφόσον απαγγελθούν επισήμως κατηγορίες σε βάρος του.

Διαβάστε  Γαλλία: Απόπειρα δολοφονίας Αζέρου δημοσιογράφου ξυπνάει μνήμες Κούτσιακ, Καρουάνα

Ο Φιγιόν ανακοίνωσε σήμερα πως εκλήθη από τους δικαστές και πως περιμένει ότι θα απαγγελθούν σε βάρος του κατηγορίες στο πλαίσιο της έρευνας για πληρωμές από δημόσια χρήματα της συζύγου και των παιδιών του, για τις οποίες ο ίδιος υποστηρίζει πως ήταν νόμιμες.