Αυτο-εξαιρείται από την έρευνα για επαφές με τη Ρωσία ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ

Αυτο-εξαιρείται από την έρευνα για επαφές με τη Ρωσία ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ

Την εξαίρεσή του από τη διερεύνηση της υπόθεσης των επαφών-διασυνδέσεων και επικοινωνιών του επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ με Ρώσους αξιωματούχους κατά 2016 ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Τζεφ Σέσιονς, ,ια ημέρα μετά την αποκάλυψη της Washington Post για επαφές που είχε ο ίδιος με τον Ρώσο πρέσβη στην Ουάσιγκτον.

Η αποκάλυψη της Washington Post αποτέλεσε ηχηρό μήνυμα τόσο από τις υπηρεσίες πληροφοριών όσο και από τα media προς τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει ανοίξει διπλό μέτωπο απειλώντας τη CIA και το υπυοργείο Εξωτερικών με δραματική μείωση του προϋπολογισμού και αποκλείοντας σειρά μέσων ενημέρωσης από το καθημερινό briefing του Λευκού Οίκου.

Παρά την προσπάθεια συμβιβασμού που έκανε ο Ντόναλντ Τραμο με την ομιλία του στη Γερουσία, τα μηνύματα αντίθεσης στις πολιτικές που επιχειρεί να εφαρμόσει είναι ηχηρά και πολυεπίπεδα.

Διαβάστε  Νέες κυρώσεις ΗΠΑ κατά ιρανικής τράπεζας και προσώπων

Ο Σέσιονς παραδέχεται τις επαφές με τον Ρώσο πρέσβη αλλά επισημαίνει ότι δεν ήταν μέλος της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ ισχυρίζεται ότι οι συναντήσεις εντάσσονταν στο πλαίσιο του ρόλου του ως μέλος της επιτροπής Άμυνας της Γερουσίας.