Δυο συλλήψεις “εμπόρων ανθρώπων” σε 48 ώρες

Δυο συλλήψεις “εμπόρων ανθρώπων” σε 48 ώρες

Εκτεταμένο είναι το δίκτυο διακινητών μεταναστών που δρα και επί ελληνικού εδάφους, όπως προκύπτει από τη σύλληψη ενός 44χρονου Σύρου στη Μυτιλήνη και ενός Τούρκου στη Σάμο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ο Σύρος συνελήφθη στο λιμάνι της Μυτιλήνης προερχόμενος από τον Πειραιά και είχε επάνω του 10 δελτία αιτούντος διεθνή προστασία τρίτων προσώπων και 10 έγχρωμα φωτοαντίγραφά τους.

Διαβάστε  ΔΝΤ: Ευέλικτο το μεταμνημονιακό πλαίσιο για την Ελλάδα

Σήμερα στη Σάμο συνελήφθη ο Τούρκος διακινητής 71 μεταναστών, οι οποίοι είχαν επίσης αποβιβαστεί στη Σάμο, το τελευταίο 24ωρο.

Διαφήμιση

Από χθες Τρίτη μέχρι και σήμερα Τετάρτη το πρωί στη Σάμο έφθασαν 71 μετανάστες και πρόσφυγες ενώ συνελήφθη από το Λιμενικό Σώμα και ο Τούρκος μεταφορέας τους.

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, στα νησιά του βορείου Αιγαίου έχοντας καταθέσει αίτημα ασύλου ζουν 9.209 άτομα. Από αυτούς 4.152 σε καταυλισμούς στη Λέσβο, 3.362 στη Χίο και 1.695 στη Σάμο.

Διαβάστε  Σκοπιανό: Καίγοντας, έρχεται η συναίνεση

Εν τω μεταξύ ο εγκλωβισμός τόσων ανθρώπων στα νησιά επί πολλούς μήνες έχει επιτρέψει τη λειτουργία ενός κυκλώματος διακίνησης πλαστών εγγράφων με τα οποία οι εγκλωβισμένοι πιθανά θα μετακινηθούν στην Αθήνα και στη συνέχεια στην άλλη Ευρώπη.

Διαφήμιση