Συνάντηση Τσίπρα -τραπεζιτών για damage control

Συνάντηση Τσίπρα -τραπεζιτών για damage control

Διττός ήταν ο σκοπός της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τους τραπεζίτες στο Μαξίμου, αν και η επίσημη ανακοίνωση περιορίστηκε στις παραινέσεις του πρωθυπουργού προς το τραπεζικό σύστημα για στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Η παρουσία τόσο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη όσο και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρη Λιάκου, τροποποιούν ουσιαστικά τα μηνύματα ακόμα και για όσους δεν συμμετείχαν σε αυτή.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα καυτά μέτωπα, του εξωδικαστικού συμβιβασμού, της εκροής καταθέσεων, των πλειστηριασμών και της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης.

Διαβάστε  Σκοπιανό: Η συμφωνία έκλεισε, ο Τσίπρας ενημερώνει Παυλόπουλο-πολιτικούς αρχηγούς (upd)

Το Μαξίμου επέλεξε να προβάλει καλύψει τα σκληρά θέματα ώστε να μην ανοίξει δημόσια συζήτηση για την κατάσταση των τραπεζών, τα όρια αντοχής τους και τους συμβιβασμούς που είναι διατεθειμένη να κάνει η κυβέρνηση για να αποφύγει νέο γύρο αυξήσεων κεφαλαίου που θα σημάνει επιβάρυνση του δημόσιου χρέους.

Από το Μαξίμου ανακοινώθηκε ότι Κατά την συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος, συζητήθηκαν οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, η συνεργασία κυβέρνησης και τραπεζών, με στόχο τη βελτίωση της παροχής ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και τις επιχειρήσεις, η αποτελεσματική διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και η περαιτέρω ενίσχυση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Διαβάστε  Ο Τσίπρας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο προληπτικής πιστωτικής γραμμής

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Τσίπρας έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:

«Η κρίση ξεκίνησε από την αδυναμία των τραπεζών να παράσχουν ρευστότητα στην οικονομία και θα τελειώσει με την άρση αυτής της αδυναμίας».

Και συμπλήρωσε:

«Κυβέρνηση, τράπεζες και φορείς οφείλουμε να συνεργαστούμε για την ανόρθωση της οικονομίας».

Διαφήμιση