Στο εδώλιο ο ισχυρός άνδρας της Samsung για… τα πάντα

Στο εδώλιο ο ισχυρός άνδρας της Samsung για… τα πάντα

Κατηγορίες σε βάρος του επικεφαλής της Samsung απήγγειλαν οι εισαγγελικές αρχές της Νοτίου Κορέας για το σκάνδαλο της δωροδοκίας της πρωθυπουργός της χώρας μέσω δικτύου συμβουλευτικών εταιριών.

Το σκάνδαλο οδήγησε στην καθαίρεση της πρωθυπουργού της χώρας, τη σύλληψη της κόρης της στο εξωτερικό, ενώ αποσταθεροποίησε πολιτικά τη χώρα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο όπου το Κοινοβούλιο καλείται να αποφασίσει για την εγκατάσταση της αντιπυραυλικής ασπίδας των ΗΠΑ, στην οποία αντιδρά σθεναρά η Κίνα.

Διαβάστε  Συμφωνία Βορείου-Νοτίου Κορέας για Σύνοδο Κορυφής και "κόκκινη γραμμή"

Όπως επισημαίνει το CNN ο πλέον ισχυρός επιχειρηματίας της Νοτίου Κορέας και κορυφαία στελέχη της Samsung θα οδηγηθούν σε δίκη με κατηγορίες που μπορεί να οδηγήσουν σε πολυετείς φυλακίσεις και τεράστια πρόστιμα για την εταιρία.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο αντιπρόεδρος και επικεφαλής της SAmsung κατηγορείται για ψευδορκία, απόκρυψη επιχειρηματικών κερδών, υπεξαίρεση και φοροαποφυγή μέσω off shore εταιριών.

Διαβάστε  ΟΟΣΑ: Η Ελλάδα έχει τα εργαλεία να βρει που κρύβονται οι φοροφυγάδες

Τόσο ο Λι όσο και η Samsung αρνούνται τις αποδιδόμενες κατηγορίες.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει τεράστιο πλήγμα στη φήμη της Samsung, καθώς ακολουθεί το φιάσκο με τα νέα της κινητά τηλέφωνα που εξερράγησαν στα χέρια των ιδιοκτητών τους λόγω ελαττωματικής μπαταρίας.